Loading...

Oradea: Invitație la pelerinaj

Sanctuarul eparhial „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea va celebra solemnitatea Sfintei Fecioare Maria în zilele de 14 și 15 august 2023 prin pelerinaj, rugăciune și laudă adusă lui Dumnezeu.

Invitație la pelerinajul anual de la Sanctuarul eparhial din Oradea

Distribuie cu:

Viaţa noastră este o călătorie pe pământ a cărei finalitate este întâlnirea cu Dumnezeu și cu Maica Domnului alături de sfinții din ceruri. Pelerinajul ne amintește fiecăruia în parte că noi aici pe pământ nu trăim veșnic, ci suntem trecători.  Patria noastră este sus, în ceruri.

De ce o procesiune? De ce un pelerinaj?

Vizita la un sanctuar sau o bazilică ne deschide sufletul spre Dumnezeu. Întotdeauna pelerinajele sunt prilej de bucurie sufletească, întărire în credință și îmbogățire spirituală. Biserica este un loc unde ne umplem viața cu Dumnezeu. De altfel, pelerinajul este un răspuns la apelul făcut de Dumnezeu, o căutare reciprocă şi o întâlnire de suflet. Legătura dintre răspunsul omului şi chemarea lui Dumnezeu se numește credinţă.

În solemnitatea Ridicării la cer a Maicii Domnului, celebrăm trecerea de la condiția pământească la fericirea cerească, Aceleia care a născut pe Dătătorul Vieții. Privirea ațintită asupra Maicii noastre cerești, înălțată la cer, ne amintește de veșnicie.

Între credincioși sărbătoarea ,,Adormirii Maicii Domnului” mai este cunoscută și ca „Paștele din mijlocul verii”. În Maria descoperim viitorul luminos pe care Dumnezeu l-a pregătit pentru umanitate și pentru universul întreg.

Vă invităm, așadar, să fim împreună la procesiunea din data de 14 august 2023, ora 19.00, pelerinaj cu statuia Fecioarei Maria de la Fatima, pe traseul spre Bazilica din Oradea și, mai apoi, la celebrările stabilite în cele două zile de pelerinaj la Sanctuar.

Programul sfintelor celebrări va decurge astfel:
Luni, 14 august
17.00: Celebrarea Paraclisului Maicii Domnului
18.00: Sfânta Liturghie
19.00: Procesiunea spre Bazilica Romano-Catolică
21.00: Calea Sfintei Cruci
22.00 Sfânta Liturghie
23.00: Adorație Euharistică

Marți, 15 august
8.00: Sfânta Liturghie
10.00: Sfânta Liturghie Arhierească de hram, cu procesiunea în jurul sanctuarului
17.00: Recitarea Sfântului Rozariu
18.00: Sfânta Liturghie

În perioada 1-14 august 2023, în fiecare seară de la ora 17.00, ca pregătire la hramul sanctuarului, are loc Paraclisul Maicii Domnului. Cuvântul de învățătură în acest an este rostit de părintele Tălin Clement, OFMConv.

Frații franciscani de la Sanctuarul Eparhial „Maica Domnului” din Oradea vă așteaptă cu drag!

Album Foto:

Distribuie cu: