Loading...

Oradea: Capitul electiv local

Pentru fraternitatea O.F.S. ,,Sf. Maria” de la Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea, ziua de sâmbătă, 25 noiembrie 2017, a fost o zi de sărbătoare, pentru că s-a celebrat Capitulul electiv local în vederea alegerii noului Consiliu al fraternității.

Capitul electiv OFS

Distribuie cu:

A-l urma pe Isus Cristos după exemplul Sf. Francisc din Assisi este un dar de la Dumnezeu, care odată primit și asumat devine o stare de viață.

Capitulul a fost prezidat de Celina Frâncu, membră a Consiliului Național O.F.S. România, care a fost delegată de către ministrul regional Felix Ardeleanu- membru al fraternității locale.

Părinele paroh Iulian Robu OFMConv. a participat în calitate de Asistent spiritual al Regiunii Transilvania Vest.

Pentru pregătirea acestei frumoase sărbători, noi, terțiarii franciscani, am oferit lui Dumnezeu ruga noastră de vineri seară într-o  oră de Adorație Euharistică condusă de părintele paroh, timp în care, simțind prezența lui Isus în mijlocul nostru, am avut ocazia să cerem Domnului să reverse harurile Spiritului Sfânt asupra noastră pentru a face alegerile potrivite.

În deschiderea Capitulului a fost invocat Spiritul Sfânt pentru a-l primi în inimile noastre și, astfel, în profundă comuniune cu Dumnezeu să celebrăm acest eveniment în spirit de iubire fraternă.

A urmat o scurtă lectură din „Îndemnurile Sf. Francisc” prin care s-a precizat că „cei care sunt puși peste alții să se considere mândri de a-și sluji frații și de a spăla picioarele celorlalți”.

În urma voturilor celor 31 de frați prezenți a fost ales următorul Consiliu: Elena Moldoveanu – ministru; Sanda Ulici – viceministru; Felix Ardeleanu – formator; Mariana Mureșan – trezorier; Elvira Butiri – secretar.

Încheierea lucrărilor capitulului s-a făcut printr-o Sfântă Liturghie de mulțumire celebrată de părintele paroh Iulian Robu OFMConv. și pr. Alexandru Chivari – terțiar franciscan.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile primite în această zi și pentru că l-a trimis pe Spiritul Sfânt asupra tuturor participanților luminându-i în a alege după voința Lui.

Album Foto:

Distribuie cu: