Loading...

OFS: Profesiune solemnă

În ziua de 19 noiembrie 2017, în capela Fraților Minori Conventuali din cartierul Rahova, București, 8 frați și surori din fraternitatea „Sfânta Elisabeta” au intrat pentru toată viața în familia franciscanilor seculari.

Profesiune solemnă OFS - București

Distribuie cu:

Într-adevăr, ziua de 19 noiembrie 2017 a fost de neuitat. În capela Fraților Minori Conventuali din cartierul Rahova, București, 8 frați și surori din Fraternitatea  „Sfânta Elisabeta” au intrat pentru toată viața în familia franciscanilor seculari. Au făcut o alegere, motivată, personală, matură, în fața lui Dumnezeu. Oameni diferiți ca vârste și preocupări, fiecare  un drum spiritual trăit în mod propriu dar toți cu aceeași destinație: să se lase conduși de „Sărăcuțul” Francisc la Dumnezeu. Solemnitatea Promisiunii de viață Evanghelică a fost precedată  de două zile de exerciții spirituale care s-au desfășurat la Biserica „Sf. Tereza” care ne-a primit ca de fiecare dată cu ospitalitate.

Duminică, împreună cu Preasfințitul episcop Cornel care ne-a făcut bucuria să fie alături de familia franciscană la această sărbătoare. L-am adorat pe Isus în Preasfântul Sacrament, L-am lăudat și I-am mulțumit, ne-am rugat Rozariul Măicuței Domnului, cerându-i ocrotirea.

În cadrul Sfintei Liturghii celebrată de Preasfințitul episcop Cornel s-a desfășurat ritul depunerii promisiunilor. Simplitate, fără o „regie “ care să știrbească autenticitatea, cei 8 frați și surori au  devenit în mod spiritual rudele noastre în familia Ordinului Franciscan Secular.

Sr. Ana Jitaru, ministra Regiunii Moldova–Muntenia prezentă la celebrare, ne-a oferit ca de fiecare dată în astfel de ocazii exemplul său tăcut, de urmat, de disponibilitate și dăruire fraternă. A fost prezent în comuniune cu noi părintele  Anton Acatrinei asistentul spiritual al OFS prin darurile oferite neoprofeșilor, felicitările și încurajările transmise prin intermediul sr. Ana Jitaru.

La sfârșitul Sfintei Liturghii fraternitatea a mulțumit Domnului pentru că sporește numărul celor cărora le dăruiește vocatia franciscană trăită de laici în familia fraternității Sfânta Elisabeta, oameni obișnuiți care se străduiesc să fie „pe cale”. I-am mulțumit Domnului pentru că putem să-L lăudăm alături de frații minori din Rahova în rugăciunea comună, în general în activitățile noastre, în gesturile de caritate față de Cristos descoperit în cei săraci.

Îndemnul final al Preasfințitului episcop Cornel de a înmulți și dărui talanții primiți așa cum au făcut-o cei doi slujitori din parabola citită din Evanghelia zilei, rămâne o reflexie personală pentru fiecare.

După Sfânta Liturghie într-o atmosferă destinsă și fraternă a avut loc o agapă rezultatul mobilizării plină de bucurie a multor frați și surori. Prezența sr. Ana Câmpeanu , „veche“ terțiară care a venit în ciuda problemelor de sănătate este  dovada că vocația nu este o conjunctură ci un mod de a trăi constant.

Am mulțumit pr. Sergiu-Daniel Antal,  asistent spiritual al fraternității care păstorește familia noastră în armonie, frate al nostru, pentru că dăruiește concret, în modestie, sprijin fraternității în drumul său spiritual.

Pace si bine!

***

Sr. Anca Vasiliu este ministra Fraternității „Sf. Elisabeta” din București

***

 

În ziua de 19 noiembrie 2017, în capela Fraților Minori Conventuali din cartierul Rahova, București, 8 frați și surori…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 21 Noiembrie 2017

Distribuie cu: