Loading...

OFS: Profesiune solemnă la Târgu Trotuș

Comunitatea OFS din regiunea Moldovei s-a mărit duminică, 15 octombrie 2017. În această zi specială, șase persoane au îmbrățișat stilul de viață OFS, ceea ce a reprezentat un prilej de sărbătoare și de mulțumire adusă lui Dumnezeu.

OFS: Profesiune solemnă

Distribuie cu:

Pentru 6 surori, din comunitatea OFS Târgu Trotuș, a sosit momentul profesiunii solemne. Acestea s-au alăturat marii familii franciscane din România. După un an de inițiere, și încă un altul de noviciat, cele 6 surori și-au exprimat dorința de a depune profesiunea solemnă.

Celebrarea Sfintei Liturghii a adus în jurul altarului trei preoți: pr. Anton Acatrinei -asistent spiritual național, pr. Gheorghe Pișta – asistent spiritual al comunității din Târgu Trotuș, și pr. Alexandru Olaru – asistent spiritual al fraternității din Prăjești. La această celebrare, au luat parte frați și surori din majoritatea fraternităților din regiunea Moldovei.

În cadrul omiliei, pr. Anton Acatrinei a prezentat pe scurt viața sfântului Francisc și regula de viață a Ordinului Franciscan Secular.

A subliniat calitățile terțiarilor franciscani de a trăi spiritul Evangheliei lui Cristos. Membrii Ordinului Franciscan Secular rămân în lume și în propria stare de viață și muncă, continuând să pună în practică zi de zi mesajul franciscan de iertare din iubire și pace de dragul lui Cristos.

Cele 6 surori au primit în dar „Regula de viață” a OFS-ului, semnul Tau și alte cărți religioase. Pentru comunitatea OFS, semnul Tau reprezintă devoțiunea creștină și, mai ales, angajamentul la o viață trăită în urmarea lui Cristos sărac și răstignit. Membri OFS poartă semnul Tau ca semn distinctiv de recunoaștere a apartenenței lor la familia și spiritul franciscan.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, cuvântul de mulțumire a fost adresat de pr. Pișta Gheorghe. Acesta a rostit și o rugăciune prin care a cerut mijlocirea sfântului Francisc pentru noi vocații la OFS și pentru noi haruri.

După momentul profesiunii din cadrul celebrării, a urmat o agapă frățească în Sala sfântului Francisc, loc în care, cu binecuvântarea pr. paroh Benone Solomon, toți cei care au participat la Sf. Liturghie au continuat momentul de bucurie, prin intonarea unor cântece.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest moment de sărbătoare, mulțumim pentru cei care au fost alături de noi în rugăciune și cu prezența, mulțumim pentru harurile revărsate cu prilejul acestei sărbători și pentru comunitatea fraternă de care ne-am bucurat împreună cu celelalte comunități OFS din regiunea Moldovei. Îl rugăm pe Dumnezeu ca în continuare să miște inimi cu harul său astfel încât, cât mai multe suflete să pășească pe calea sfințeniei, urmând regula de viață a sfântului Francisc.

Album Foto:

Distribuie cu: