Loading...

O enciclică despre fraternitate

Vaticanul a anunțat sâmbătă că Papa Francisc va semna la Assisi, pe 3 octombrie, a treia enciclică a pontificatului său. Enciclica este intitulată „Fratelli tutti”, care înseamnă în italiană „Cu toții frați”, și se va concentra pe tema fraternității umane și a prieteniei sociale, a informat biroul de presă al Sfântului Scaun. 

Papa Francisc va semna o nouă enciclică despre fraternitatea umană

Distribuie cu:

Papa Francisc va celebra o Liturghie la mormântul Sfântului Francisc din Assisi, în mod privat, la ora 15:00, înainte de a semna enciclica în ziua dinaintea sărbătoririi acestui sfânt.

Fraternitatea umană a fost o temă importantă pentru Pontif în ultimii ani. La Abu Dhabi, în februarie 2019, Sfântul Părinte a semnat „Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și pentru a trăi împreună”. Mesajul Papei Francisc pentru prima Ziua Mondială a Păcii în calitate de Papă, în 2014, a fost „Fraternitatea, fundația și calea pentru pace”. Enciclica anterioară a Papei Francisc, Laudato si’, publicată în 2015, a avut un titlu preluat din rugăciunea „Cântecul soarelui”, al Sfântului Francisc de Assisi, care îl laudă pe Dumnezeu pentru creație. Înainte de aceasta, a publicat Lumen Fidei, o enciclică începută de Papa Benedict al XVI-lea.

Papa se va întoarce de la Assisi în Vatican pe 3 octombrie. Beatificarea lui Carlo Acutis va avea loc la Assisi în weekendul următor, iar summitul „Economia lui Francisc” este programat să aibă loc tot la Assisi, în noiembrie. „Cu mare bucurie și în rugăciune, salutăm și așteptăm vizita privată a Papei Francisc. O etapă care va evidenția importanța și necesitatea fraternității”, a spus pe 5 septembrie pr. Mauro Gambetti, custodele mănăstirii din Assisi.

* * *

Material apărut pe www.catholica.ro

Distribuie cu: