Loading...

Noviciatul Franciscan: Zile de evaluare și pelerinaj la Cacica

Iată cât de bine și plăcut este ca frații să stea împreună! (Ps 133,1)

Noviciatul Franciscan: Zile de evaluare.

Distribuie cu:

În perioada 1-2 aprilie 2017, frații novici, împreună cu echipa formativă, de la Noviciatul franciscan, din Prăjești, au realizat un pelerinaj la Sanctuarul din Cacica și o zi de evaluare fraternă, să ne retragem deoparte puțin, asemenea îndemnului lui Cristos adresat apostolilor, după cele șase luni trecute din etapa formativă a Noviciatului.

În dimineața zilei de sâmbătă, 1 aprilie, în timp ce se recita Liturgia Orelor și rugăciunea  Rozariului, frații novici, împreună cu formatorii, au pornit înspre Sanctuarul din Cacica, „Adormirea Maicii Domnului”, unde fr. Mitică Baltag ne-a întâmpinat și ne-a relatat o scurtă prezentare a istoricului Sanctuarului și a icoanei Sfintei Fecioare Maria, introducându-ne, astfel, în atmosfera pelerinilor care vizitează sanctuarul marian. Totodată, fratele a evocat propria istorie vocațională, încurajând și susținând pe frații novici să fie fideli planului lui Dumnezeu și chemării primite.

După aceste relatări a urmat celebrarea Sfintei Liturghii în bazilică, în cinstea Sfintei Fecioare Maria, a cărei ocrotire și mijlocire au invocat-o pe drumul vocației lor. După amiază a urmat un program de evaluare spirituală, umană, intelectuală, dar au fost și momente de destindere și recreere sportivă.

A doua zi, duminică 2 aprilie, momentul cel mai important l-a reprezentat celebrarea Sfintei Liturghii, începând cu ora 11:00, împreună cu credincioșii parohiei și cu ceilalți pelerini aflați la Sanctuar. Sfânta Liturghie a fost celebrată de fr. Augustin Petrică Patrașcu, Magistru de novici, avându-i alături pe fr. Alexandru Olaru, Vice-Magistru, și fr. Ioan Dâscă, administratorul și economul Noviciatului.

Mulțumindu-i Domnului pentru zilele de comuniune fraternă și destindere, i-am cântat, totodată, și Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, acel cântec atât de plăcut pelerinilor care intră în biserică: Venim, o, Preacurată, cu inimi iubitoare, să-ți punem fiecare o floare pe altar. Mulțumindu-le, de asemeni, și fraților care ne-au găzduit și, mai ales, pentru căldura cu care ne-au primit, ne-am îndreptat, apoi, spre casa noastră de noviciat de la Prăjești.

După reîntoarcere, fiind încărcați sufletește și trupește, am putut să-i mulțumim Domnului prin cuvintele psalmistului: Iată cât de bine și plăcut este ca frații să stea împreună! (Ps 133,1).

Pace și Bine!

Album Foto:

Distribuie cu: