Loading...

Noutățile lunii februarie la Serafica

În luna februarie, la editura Serafica au văzut lumina tiparului: Sfântul Leonard Murialdo, un prieten al tinerilor, autori Boggio – Garuti, trad. Pr. Iosif Diac, OFMConv.;  O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei, autor Carmelo Dotolo, trad. Pr. Eugen Blăjuț jr., OFMConv.; Calea Sfintei Cruci (tradițională), în variantă color și în variantă alb-negru.

Noutățile lunii februarie la Editura Serafica

Distribuie cu:

Sfântul Leonard Murialdo, un prieten al tinerilor”, autori Bogio ̶̶ Garutti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv. Cartea apare în format 12×16,5 cm, are 94 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.

În luna februarie, la editura Serafica a văzut lumina tiparului cartea „Sfântul Leonard Murialdo. Un prieten al tinerilor”, autori Boggio – Garuti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv. Apărută în anul în care se aniversează 50 de ani de la ridicarea lui Leonard Murialdo în rândul sfinților, cartea de față reprezintă cel mai potrivit mijloc pentru a populariza viața și opera unui preot care și-a dedicat întreaga viață tinerilor.

Spre deosebire de alte biografii ale sfinților, care se axează mai mult pe date concrete și cronologii exacte, paginile de față propun scurte pilde și istorioare, asemenea celor pe care le spun preoții în timpul predicii. Deși sunt separate, ele conturează în totalitate imaginea unui sfânt, prieten al tinerilor și a unui om care și-a dedicat întreaga viață educației și integrării tinerilor defavorizați.

Născut în 1828, într-o familie înstărită, la 16 ani, Leonard Murialdo se decide să devină preot după ce ascultă predică despre iad. În 1845 îmbracă haina de seminarist, iar în 1850 obține titlul de teolog, cu rezultate strălucite. În 1857 are o întâlnire decisivă cu Don Bosco (Sfântul Ioan Bosco), și se ocupă, pentru o perioadă, de oratoriul înființat de către acesta. Conștient că misiunea sa este aceea de a fi în slujba tinerilor, preotul Leonard Murialdo călătorește prin toată Europa, pentru a vedea diferite oratorii și colegii și modul în care se ocupă de tineri. În 1866 este numit rector provizoriu la Colegiul Artigianelii (tinerii meșteșugari), provizorat care va dura 34 de ani, până la moartea sa. Pentru inițiativele reformatoare pe care le-a avut de-a lungul vieții, este decorat cu crucea de cavaler al Coroanei Italiei. Pentru că era conștient că după moartea sa, tinerii vor avea nevoie de formatori avizați, pe 19 martie 1837 înființează Congregația Sfântului Iosif, dedicată educării și formării tinerilor, iar în 1871 fondează Uniunea Lucrătorilor Catolici.

Farmecul acestei cărți este dat de faptul că, deși par că nu se leagă între ele evenimentele din viața sfântului Leonard Murialdo, pildele și istorioarele recompun, ca un puzzle antrenant, figura unui adevărat prieten al celor defavorizați. Iar orice tânăr cititor și nu numai, dacă va citi la alegere una din povești, va simți nevoia să descopere în totalitate, viața și personalitatea Sfântului Murialdo.

* * *

O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei”, autor Carmelo Dotolo; trad. Eugen Blăjuț, OFMConv. Cartea apare în format 14×20 cm, are 236 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 17 lei.

A văzut lumina tiparului, la editura Serafica, volumul intitulat O credinţă diferită. În redescoperirea Evangheliei, tradus de pr. Eugen Blăjuţ, OFMConv. şi tehnoredactat de pr. Adrian Măgdici. În cele 236 de pagini, autorul, Carmelo Dotolo, îşi propune să analizeze situaţia creştinismului în societatea contemporană şi să răspundă unor întrebări şi provocări ale omului timpurilor noastre. Totul, după cum se afirmă şi în titlu, plecând de la redescoperirea Evangheliei. Pe parcursul celor opt capitole sunt analizate: comunicarea Evangheliei cu perspectivele sale astăzi, cheile de lectură ale epocii noastre pline de schimbări, motivaţiile credinţei, originalitatea Dumnezeului creştin, persoana lui Isus din Nazaret ca Mesia, misiunea Bisericii, antropologia creştină şi relaţia creştinismului cu alte religii. A redescoperi Evanghelia înseamnă a indica drept exemplu modul inedit de a fi oameni, construind o lume în care inumanul să fie contrastat de lupta iubirii, de forţa gratuităţii şi de solidaritate cu cei care sunt privaţi de drepturi fundamentale. Credinţa îl indică pe Isus Cristos ca punct de sprijin, invitând la asumarea stilului său pentru a atinge misterul omului şi misterul lui Dumnezeu.

* * *

Calea Sfintei Cruci (tradițională), în variantă color și alb-negru. Cărțile apar în format 11,5×16 cm, au 32 de pagini (varianta color) și 16 pagini (varianta alb-negru) și pot fi procurate de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 4 lei (varianta color) și 1 leu (varianta alb-negru).

Pentru a trăi cât mai bine Postul Mare, la editura Serafica au văzut lumina tiparului broșurile Calea Crucii tradiționale, în variantă economică alb negru, dar și color. Pe lângă această binecunoscută devoțiune tradițională practicată în Postul Mare, varianta color mai cuprinde și Rugăciuni către Maica Îndurerată, Coronița Sfintelor Răni ale lui Isus, sau Devoțiunea celor Cinci Răni ale lui iui Isus.

* * *

Sfântul Leonard Murialdo, un prieten al tinerilor
Boggio – Garuti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv., editura Serafica, 2020, 12×16,5 cm, 94 p., 10 lei.
O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei
Carmelo Dotolo; trad. Eugen Blăjuț, OFMConv., editura Serafica, 2020, 14×20 cm, 236 p., 17 lei.
Calea Sfintei Cruci (tradițională)
Varianta color, editura Serafica, 2020, 11,5×16 cm, 32 p., 4 lei
Varianta alb-negru, editura Serafica, 2020, 11,5×16 cm, 16 p., 1 leu.

* * *

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

  • prin poştă: Editura „Serafica”, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): www.edituraserafica.ro
  • direct din Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (incinta Seminarului Teologic Romano-Catolic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere din țara

Distribuie cu: