Loading...

Noul Vicar general de Oradea

Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, l-a numit pe Preacucernicul Părinte Mihai Vătămănelu în funcţia de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Oradea.

Fr. Mihai Vătămănelu.

Distribuie cu:

Ca urmare a preluării de către Părintele Olimpiu Todorean a funcţiei de Director Caritas Eparhial: în virtutea obligaţiilor ce-i revin ierarhului, în conformitate cu Canoanele 245–247 ale Codului Canoanelor Bisericilor Orientale, după rugăciune şi consultări, Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, l-a numit pe Preacucernicul Părinte Mihai Vătămănelu în funcţia de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Oradea, prin Decretul cu Nr. 1040 din 24 august 2017, dându-i totodată toate favorurile aferente care conform Dreptului Canonic şi legilor Statului i se cuvin.

Părintele Mihai Vătămănelu s-a născut la data de 10 septembrie 1974 în localitatea Tămăşeni (NT), este frate franciscan conventual, a depus voturile la data de 8 septembrie 1995 şi a fost hirotonit preot greco-catolic al Eparhiei de Oradea la data de 11 octombrie 1998. Părintele a făcut studiile în localitatea natală, Seminarul Franciscan din Roman (1996-1999), Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea (1993-1996) şi un Master în Teologie Liturgică la Institutul Pontifical Oriental din Roma (1996-1998). A lucrat ca preot în Parohia ”Sfântul Anton de Padova” din Carei şi în Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Oradea.

Dorim Preacucernicului părinte haruri şi binecuvântări de la Domnul în noua misiune!

∗∗∗

 Material apărut pe www.egco.ro

Distribuie cu: