Loading...

Nisiporești: Veronica Antal

Prin intermediul cântecelor înălțătoare și ale rugăciunilor conduse de părintele Damian, cu toții au mulțumit Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal pentru mărturia de credință.

Mormântul Veronicăi Antal.

Distribuie cu:

Duminică, 27 august 2017, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești s-a celebrat Sfânta Liturghie în memoria Slujitoarei Domnului Veronica Antal, terțiară franciscană, sărbătorind 59 de ani de la trecerea la cele veșnice (24 august 1968).

Pe lângă un mare număr de credincioși din parohia Nisiporești au participat și terțiari franciscani din mai multe comunități parohiale din Dieceza de Iași, alături de asistenții spirituali, frați conventuali și capucini.

Începând cu ora 11:00 s-a celebrat Sfânta Liturghie, iar în cadrul omiliei, fratele Damian Pătrașcu, Postulatorul general al Ordinului, a amintit virtuțile trăite de Slujitoarea Domnului Veronica Antal, cât și situația actuală a procesului de canonizare. Părintele Damian i-a îndemnat pe credincioși să cultive rugăciunea, umilința, dragostea de Dumnezeu și aproapele pentru a o imita mai bine pe Slujitoarea Domnului Veronica Antal.

După Sfânta Liturghie, preoții împreună cu întregul popor al lui Dumnezeu au mers în procesiune la mormântul Slujitoarei Domnului care se află în cimitirul din apropierea Bisericii.

Prin intermediul cântecelor înălțătoare și ale rugăciunilor conduse de părintele Damian, cu toții au mulțumit Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal pentru mărturia de credință, până la jertfirea propriei vieți, și au invocat-o ca mijlocitoare pentru nevoile lor, cerând lui Dumnezeu harul beatificării, mult așteptat de întreaga Biserică din România, dar mai ales de către terțiarii franciscani care deja o cinstesc ca patroană a lor.

Album Foto:

Distribuie cu: