Loading...

Funeraliile fr. Karmil Sociu

În spirit de credință și recunoștință, în fața bisericii din Nisiporești a avut loc celebrarea Liturghiei de înmormântare a părintelui Karmil Sociu OFMConv., joi, 12 martie 2020, la care au participat un număr semnificativ de preoți și persoane consacrate, precum și credincioși din Nisiporești și din Pădureni, satul natal al părintelui Karmil.

Nisiporești: Funeraliile fr. Karmil Sociu

Distribuie cu:

Celebrarea a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț Episcop de Iași, care cu evlavie și umilință a recomandat bunătății și milostivirii lui Dumnezeu sufletul Părintelui Karmil Sociu, pentru a se bucura în gloria lăcașurilor cerești.

După salutul introductiv al Preasfințitului a fost citită biografia Părintelui Karmil Sociu, în care s-au prezentat diferitele locații în care acesta a activat ca vicar, administrator, sau confesor. A fost subliniată grija pe care a avut-o pentru mântuirea sufletelor, dar, în special efortul neobosit pe care acesta l-a depus în construirea actualei Biserici din Nisiporești în care se află relicvele Fericitei Veronica Antal.

În cadrul omiliei, Părintele Cristian Blăjuț OFMConv. a propus celor prezenți să se întrebe referitor la modalitatea în care privesc moartea, precum și la felul în care o întâmpină. De asemenea, a evidențiat două perspective de a percepe moartea: perspectiva pur umană care se limitează doar la aspectul imanent al morții, dar și o altă perspectivă, cea care face trecerea de la mărturisire la credință având drept scop gloria lui Dumnezeu, aceasta fiind perspectiva evanghelică. În încheiere părintele predicator s-a adresat în special credincioșilor din Nisiporești îndemnându-i să ducă la împlinire lucrarea părintelui Karmil Sociu, de a umple biserica, la a cărui construire acesta s-a implicat, prin participarea cu vrednicie la celebrările liturgice, ca și prin rugăciune și implicare.

La sfârșitul celebrării Părintele Sorin Giurgi OFMConv. vicar provincial a transmis mesajul Părintelui Provincial, în care s-a adus un gând de recunoștință Părintelui Karmil Sociu, pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o în cadrul Provinciei, de asemenea s-a mulțumit tuturor persoanelor care au contribuit într-un fel sau altul la buna organizare și desfășurare a celebrării funeraliilor.

Părintele Karmil Sociu rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut un frate care a împlinit Evanghelia după modelul Sf. Francisc de Assisi, un părinte cu suflet mare dedicat Provinciei și Bisericii, care odată ce a rostit din toată inima și hotărât răspunsul „iată-mă” la chemarea lui Dumnezeu, și-a împlinit cu vrednicie vocația de frate și de păstor.

„Nu voi m-ați ales pe mine ci eu v-am ales pe voi și v-am pus ca să mergeți și să aduceți rod, iar rodul vostru să rămână” (In 15,16).

* * *

 

Joi, 12 martie 2020, în fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești s-a celebrat sfânta Liturghie de…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 13 martie 2020

Distribuie cu: