Loading...

Nisiporești: Campus de vară „Alături de Francisc suntem micii apostoli ai lui Isus”

La finalul fiecărei zile a campusului i-am mulțumit Tatălui pentru ziua ce a trecut, prin participarea la Sfânta Liturghie.

Nisiporești: Alături de Francisc suntem micii apostoli ai lui Isus.

Distribuie cu:

Copiii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din satul Nisiporești au participat cu bucurie în perioada  24-30 iulie 2017 la campusul de vară cu tema: „Alături de Francisc suntem micii apostoli ai lui Isus”. Cei aproape 150 de copii au fost sprijiniți de către părintele Gabriel Dancă, în colaborare cu sora Regina Bulai și încă 30 de tineri animatori.

Tema Campusului s-a centrat pe sfântul Francisc din Assisi, un exemplu de bunătate pentru noi toți. Participanții acestui campus au fost distribuiți în 5 echipe: „Razele de soare”; „Iubitorii vieții”; „Vântul jucăuș”; „Flăcările vesele”; „Ocrotitorii naturii”; fiecare grup de copii a primit o culoare reprezentativă.

Fiecare zi a campusului începea la ora 14:00 cu rugăciunea și intonarea imnului campusului, urmând punerea în scenă, de către animatori, a unei piese de teatru, ce reprezenta temeiul catehezelor. Mai apoi, bansurile și atelierele au fost ingredientele unei săptămâni pline de distracție și voie bună.                       

 

Luni: „Biserica este casa lui Dumnezeu și a noastră”
Activități: Fișe de colorat – Biserica este casa tuturor, colaj pe planșă din imagini care relatează valori creștine, icoana pe piatră;

Marți: „ Copiii se roagă lui Isus”
Activitati: Fișe de colorat – Copiii se roagă lui Isus, șablon mâini împreunate conținând rugăciuni, plic pentru foaia cu rugăciuni, iar în drum spre casă, copiii au lăsat scrisorile în porțile credincioșilor din această comunitate.

Miercuri: „Micii misionari”
Activități: După discuțiile pe baza teatrului și după înțelegerea însemnătății cuvântului misionar, am pornit împreună prin sat alături de animatori pentru a aduna bani într-un scop nobil, o fetiță grav bolnavă.

Joi: „Copiii dăruiesc pacea”
Activități: Figurine din plastilină, planșă – a binecuvânta, TAU tip vitraliu;

Vineri: „Natura ne vorbește despre Dumnezeu prin Cântecul creaturilor”
Activitate: Fișe – caracteristici ale lui Dumnezeu, fiecare grup pregătind un mic spectacol pentru părinți: scenetă, dans, cântec, teatru și poezie.

În cea de a șasea zi, copiii au învățat să prețuiască mai mult pe fratele Soare, pe sora Lună, sora Apă și fratele Foc, dar și tot ceea ce ne înconjoară.

La finalul fiecărei zile a campusului i-am mulțumit Tatălui pentru ziua ce a trecut, prin participarea la Sfânta Liturghie.

Mulțumim părintelui Gabriel, surorii Regina, tuturor animatorilor și binefăcătorilor acestui campus pentru reușita acestuia.

Nu în ultimul rând mulțumim Domnului pentru vremea bună și clipele frumoase petrecute împreună.

Album Foto:

Distribuie cu: