Loading...

Nagasaki: Zile de sărbătoare

Ecce quam bonum et quam iucundum habitare fratres in unum.

Fr. Petru Iștoc participând la conferințele organizate în amintirea Sf. Maximilian Kolbe.

Distribuie cu:

În Provincia „Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria” din Japonia, unde își desfășoară slujirea, de câțiva ani, fratele nostru Iștoc Petru, au avut loc câteva momente de sărbătoare și aniversare, pe care a ținut să ni le împărtășească.

Frații provinciei „Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria” din Japonia, organizează an de an, în apropierea închiderii anului liturgic, simpozioane cu tematici diferite, momente prielnice în evocarea istoriei și preocupărilor provinciei japoneze.

Anul acesta, în perioada 22-23 noiembrie, s-a organizat, la Nagasaki, un simpozion în amintirea Sfântului Maximilian Maria Kolbe, având ca temă emblematică „Martiriul plin de iubire al Sfântului Maximilian Maria Kolbe”. Conferințele din cadrul simpozionului au fost susținute de către Pr. Andrzej Suika (de origine polonez), unul dintre responsabilii Orașului Neprihănitei (Niepokalanów), care a ținut să sublinieze dăruirea plină de milostivire și abnegație ale sfântului franciscan, cel care a reușit să cucerească și această parte a lumii prin exemplul său de virtute. Desigur, s-au evocat și numeroasele acte de apostolat realizate de Sfântul Maximilian, care încă din timpul vieții se dăruise, cu adevărat, total lui Dumnezeu și Maicii Neprihănite.

Tot în cadrul acestor zile a mai existat un prilej de sărbătoare, întrucât fratele Filip Fujisawa aniversa 50 de ani de la hirotonirea întru preoție. Astfel, în data de 23 noiembrie, la Sfânta Liturghie de seară, avându-i alături pe frații provinciei, un număr mare de surori și credincioși, fratele Filip Fujisawa, în cadrul Jertfei euharistice, i-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul preoției și pentru harul statorniciei.

Evenimentele pe care le-a trăit, în acest final de noiembrie, provincia „Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria” din Japonia (Nagasaki) au fost încununate cu o agapă fraternă, în spiritul comuniunii și harului.

Pace și bine!

 ∗ ∗ ∗

Ecce quam bonum et quam iucundum habitare fratres in unum.

Album Foto:

Distribuie cu: