Loading...

Ministrul General OFS, Tibor Kauser – interviu

OFS, „Frații fără reverendă” au sărbătorit-o, în data de 17 noiembrie, pe sfânta Elisabeta a Ungariei, o adevărată franciscană și printre cei mai mari sfinți ai Bisericii.

Sfânta Elisabeta a Ungariei, patroana Ordinului Franciscan Secular.

Distribuie cu:

Cu prilejul solemnității sfintei Elisabeta a Ungariei, patroana Ordinului Franciscan Secular (OFS), i-am luat un interviu Ministrului General al franciscanilor seculari, Tibor Kauser, cel care ne-a relatat activitățile și figura acestei sfinte atât de importantă pentru suflarea franciscană.

Ce este OFS?

Este o fraternitate internațională a franciscanilor seculari în care trăim spiritualitatea sfântului Francisc din Assisi împreună cu alți frați și surori din lumea întreagă. Suntem, ca să spun așa, Frați fără reverendă.

Care sunt activitățile voastre?

Suntem o familie spirituală și avem diferite activități în toate țările: sunt unii care lucrează în spitale, alții care lucrează pe străzi alături de cei săraci și fără adăpost, mai sunt cei care se ocupă de cei în vârstă și alții cu migranții și așa mai departe…

Câți sunt franciscanii seculari?

Suntem circa 300 de mii de franciscani și suntem prezenți în 116 țări, având 67 de fratenități. Numărul nu este precis, întrucât în anumite țări cum ar fi China sau țări din Africa nu există registre.

Ne puteți relata istoria sfintei Elisabeta a Ungariei?

Ea era o adevărată franciscană seculară. Născută în Ungaria, dar la patru ani s-a stabilit în Germania. Întreaga sa viață este pentru noi un minunat exemplu despre cum ar trebui să trăim în lume și despre cum să ne folosim mijloacele și resursele noastre pentru binele celor săraci și al celor mai mici. Este o adevărată franciscană și mă gândesc că e printre cei mari Sfinți ai Bisericii.

(traducere din limba italiană de fr. Carol Sabău)

***

Material apărut pe www.sanfrancescopatronoditalia.it

Distribuie cu: