Loading...

Mexic: Cutremur puternic

La 32 de ani de la cutremurul care a lovit Mexicul pe 19 septembrie 1985, pe 19 septembrie 2017 un alt cutremur puternic a lovit Mexicul.

Cutremur în Mexic

Distribuie cu:

„Suntem bine, a fost doar înfricoșător”, a fost una dintre expresiile pe care doream să le aud, în aceste zile, din partea fraților, a rudelor și cunoscuților din Mexic. Din păcate, nu toți mexicani vor auzi aceste cuvinte după puternicul cutremur cu magnitudinea de 7.1 pe scara Richter, ce a avut loc pe 19 septembrie 2017 la ora 13:14 (Mexic), 21:14 ora României.

Mulțumim lui Dumnezeu că toți frații Provinciei „Nuestra Señora de Guadalupe” din Mexic sunt bine, și că pentru ei a fost „doar foarte înfricoșător”. Cele mai mari daune le-a avut conventul noviciatului „Sf. Guillermo”, din Totolapan, Morelos, situat la puțini kilometrii de epicentrul cutremurului. Biserica și conventul datează din anul 1545. Maestrul de novici, fr. Guillermo Aguilar Alammilla, i-a trimis, momentan, pe cei 10 novici în conventul postulandatului din Valle de Aragón.

Ni s-a adus la cunoștință faptul că conventul „Nuestra Señora de san Juan de los lagos”, numită de noi „San Juanita”, situat în Ciudad de Mexico, aproape de cele mai afectate zone ale cutremurului, a suferit cele mai mari daune. Va fi necesară o evaluare a prejudiciilor atât ale conventului cât și ale parohiei.

Să ne rugăm împreună pentru frații noștri din Mexic și pentru întreaga țară, ca prin ajutorul lui Dumnezeu, solidaritate, dragoste și speranță, să reușim să mergem înainte, uniți unii cu alții.

 (traducere din limba italiană de fr. Carol Daniel Sabău)

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: