Loading...

Mesagerul sfântului Anton – [nr. 148]

Dragi cititori, cu o mică anticipare, datorată începerii, în data de 7 mai, a pelerinajului cu relicva sfântului Anton de Padova pe teritoriul României, vă propunem spre lectură numărul mai – iunie 2018 al revistei Mesagerul sfântului Anton.

Noul număr al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Ca de obicei, tematicile abordate sunt diferite. Totuşi, ca fir roşu al acestui număr, am ales să tratăm despre pelerinaj şi faptul de a fi pelerin, pe de o parte, şi despre familie, pe de altă parte. Totul cu ocazia desfăşurării pelerinajului naţional antonian, ce se va desfăşura în perioada 7 mai – 13 iunie 2018. Cu siguranţă aţi aflat deja despre această iniţiativă a Fraţilor Minori Conventuali din România, în special a celor implicaţi în desfăşurarea activităţii revistei Mesagerul sfântului Anton, susţinuţi de superiorii Provinciei noastre. După cum vă aminteam şi cu alte ocazii, am intitulat acest „turneu” Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familiei creştine.

Despre sfântul Anton – pelerin vorbeşte părintele Daniel Fechetă, în Editorial. Fernando (numele de Botez al Sfântului), în scurta sa existenţă pământească, a dorit să fie pelerin şi a pornit la drum pentru a predica evanghelia. Predică prin biserici şi pieţe. Vorbeşte inimilor pustiite şi împietrite, deschizându-le operei harului. Însoţeşte, prin harul lui Dumnezeu, cuvintele sale cu fapte măreţe. Pelerin prin excelenţă în viaţă, Sfântul şi-a reluat pelerinajul, venind în întâmpinarea acelora care doresc să-l întâlnească, dar nu pot ajunge la mormântul său de la Padova.

În Dosar puteţi afla două articole despre familie. Primul, de părintele Ştefan Acatrinei, tratează despre comunicarea cu Dumnezeu, împlinirea familiei creştine. Pe baza predicilor sfântului Anton, autorul subliniază că dialogul este esenţial în orice relaţie. Atât în relaţiile dintre oameni, cât şi în relaţia dintre om şi Dumnezeu. „Rugăciunea este expresia relaţiei de iubire dintre o persoană şi Dumnezeu, o conversaţie pioasă şi familiară pe durata căreia mintea iluminată se bucură de prezenţa sa, atât cât îi e posibil”. Tocmai de aceea comunicarea cu Dumnezeu, rugăciunea, este un ajutor esenţial în împlinirea familiei creştine. Cel de-al doilea articol este un interviu ce tratează despre divorţ şi despre drama prin care trec copiii ai căror părinţi se despart sau se separă. E greu de povestit în puţine cuvinte ce trăiesc aceştia, dar puteţi găsi unele indicaţii, pornind de la un caz real pe care articolul îl aminteşte.           

Vă invităm să accesaţi informaţiile despre pelerinajul cu relicva sfântului Anton (program, texte liturgice, rugăciuni, noutăţi etc.) şi să ne urmăriţi pe pagina noastră de internet: Pelerinaj cu relicva Sfântului Anton de Padova în România.

Pentru cei care nu au reuşit până acum, continuă reînnoirea abonamentelor pe anul 2018. Costul abonamentului este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: Mesagerul sfântului Anton (pr. Marcelin Amariei), str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton şi de organizarea Pelerinajului antonian la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim lectură plăcută şi vă aşteptăm la întâlnirea cu Sfântul minunilor, Anton de Padova!

[ *** ]

Secțiunea specială Pelerinaj cu relicva Sfântului Anton de Padova în România.

 

Distribuie cu: