Loading...

Mesagerul Sfântului Anton – [nr. 145]

Dragi cititori, în liniştea pregătirii pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, vă propunem spre lectură ultimul număr al revistei Mesagerul sfântului Anton pe anul 2017. Suntem convinşi că puteţi savura din plin roadele parcurgerii paginilor propuse pentru edificarea dumneavoastră spirituală şi culturală.

Mesagerul Sfântului Anton - nr. 145

Distribuie cu:

În Editorial, părintele Daniel Fechetă recheamă la contemplarea fascinaţiei iubirii din surâsul divin. „Să surâdem împreună cu fericita Fecioară, deoarece Dumnezeu ne-a dăruit Surâsul. […] Să ne apropiem şi noi de grota sfântă, pentru a admira Iubirea, adică pe Dumnezeu, care ne zâmbeşte, plin de încredere, prin orice nou-născut venit în lume şi ne dăruieşte tuturor pace şi bine!”.

În rubrica destinată virtuţilor, părintele Marius Vătămănelu abordează tematica justei măsuri. Pornind de la Sfânta Scriptură, dar şi de la înţelepciunea populară, autorul ne invită să cântărim bine înainte de a spune sau de a face ceva. Chiar dacă nu este uşor să dobândim justa măsură, ne sunt oferite câteva căi, cum ar fi interiorizarea, reflecţia şi invocarea Domnului în rugăciune. Pentru că Isus este măsura noastră, „cu cât vom sta mai mult în faţa lui şi îl vom asculta, cu atât viaţa noastră şi a acelora care ne vor întâlni va fi mai frumoasă şi va vorbi despre Dumnezeu”.

În paginile de spiritualitate, părintele Virgil Blaj vorbeşte despre necazuri. El identifică nu doar existenţa acestora, dar şi modalităţi concrete de a le depăşi. Printre acestea, cuvântul Domnului poate fi de mare folos. „Tocmai atunci când trecem prin necazuri ne este de mare ajutor rămânerea în prezenţa lui Dumnezeu şi susţinerea credinţei, pe care o cerem cu umilinţă, celorlalţi”.

În centrul revistei vă este oferit un poster ce îl prezintă pe sfântul Francisc de Assisi contemplând Pruncul divin alături de alte personaje. Tot aici găsiţi şi talonul de reînnoire a abonamentului la Mesagerul sfântului Anton pe anul 2018, cu o rugăciune adresată Sfântului pentru propria familie. Puteţi oferi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, prin abonament la revistă. Veţi primi cadou, în limita stocului disponibil, o cutiuţă pentru păstrarea medicamentelor, cu imaginea sfântului Anton.

***

Costul abonamentului pe anul 2018 este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: Mesagerul sfântului Anton (pr. Marcelin Amariei), str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

***

Vă dorim Sărbători binecuvântate de lumina iubirii surâsului divin!

Distribuie cu: