Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 175º

Dragi cititori, propunem atenției și curiozității dumneavoastră ultimul număr pe anul 2022 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Dincolo de micile schimbări grafice, pe care sperăm că le veți aprecia, articolele prezintă subiecte precum: întruparea lui Cristos, susținerea în suferință, fericirea în gândirea papei Francisc, interpretarea semnelor timpurilor, împărtășirea credinței, frumusețea sfintei Fecioare Maria, înțelepciunea omenească și cea evanghelică, pacea și războiul, ordinea și dezordinea, egotelismul etc.

Au apărut numărul noiembrie – decembrie 2022 al revistei Mesagerul sfântului Anton și Calendarul Antonian 2023

Distribuie cu:

Existența omului a fost transformată de întruparea lui Cristos. Despre această transformare scrie părintele Daniel Fechetă. El pornește de la imaginea lui Dumnezeu Creator, din prima carte a Sfintei Scripturi. Țărâna pământească e materia prețioasă prin care Dumnezeu dorește să ne recreeze, odată cu nașterea Fiului său. Dacă dorim, harul său ne poate transforma, pentru a trăi bucuria de fii ai luminii.

Alexandru Cistelecan ne propune o călătorie imaginară spre Betleem, prin lectura cărții Cortegiul magilor, scrisă de Adrian Popescu. În toiul pregătirilor pentru Crăciun, autorul se simte răpit într-o reverie și teleportat în timp chiar pe vremea dinainte de nașterea lui Isus Cristos, unde e slujitor al lui Baltazar, unul dintre cei trei magi. Povestirile și desfășurarea narațiunii trezesc imediat atenția cititorului.

Chiar dacă e crudă și poate deranja confortul liniștii noastre, imaginea conflictului din Ucraina e descrisă de Nicolae Prelipceanu și de Ștefan Nicolae. Sunt subliniate atât aspecte ce țin de durerea celor afectați prin pierderea unor persoane dragi sau a bunurilor agonisite cu multă trudă, cât și aspecte legate de politica agresivă și amenințările Rusiei.

Împreună cu revista, abonații au primit sau vor primi Calendarul Antonian 2023. Titlul calendarului este Semnalizări Antoniene și prezintă prin imagini și o mică descriere anumite episoade miraculoase din viața sfântului Anton de Padova. Sunt semnalate duminicile, solemnitățile, sărbătorile și sfinții fiecărei zile pentru creștinii catolici și greco-catolici. Cei interesați pot comanda calendarul la numărul de telefon 0765.421416 (pr. Marcelin Amariei), sau pe adresa mesagerulantonian@gmail.com, în limita stocului disponibil. Prețul unui calendar este de 6 lei.

În centrul revistei găsiți și talonul de reînnoire a abonamentului la Mesagerul sfântului Anton pentru anul 2023. Nu uitați de posibilitatea de a oferi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, făcându-le abonament la revistă.

Costul abonamentului pentru anul 2023 este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei, cu cel puțin 10 abonamente). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poștal pe adresa redacției: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamț. De asemenea, puteți face și virament bancar (nu prin mandat poștal) în contul pe care îl găsiți pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.

Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice fel de informații și sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacției sau prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com !

Vă dorim Sărbători ale Nașterii Domnului cu pace și bucurie alături de cei dragi! Lectură plăcută!

Album Foto:

Distribuie cu: