Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 174º

Dragi cititori, vă propunem spre lectură numărul septembrie-octombrie 2022 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Puteţi citi despre tematici precum: divinitatea lui Isus ca experienţă, discernământul vocaţional, sfinţii Francisc şi Anton – doi giganţi ai spiritului, dreptate, fraternitate şi pace, ascultare sau neascultare şi obişnuirea cu răul, sfânta Fecioară Maria – ajutorul creştinilor şi regina sfântului Rozariu, spiritualitatea sfinţilor Francisc şi Anton în scrierile lor, embrionul uman, identitate şi educaţie, caritate, cultură etc.

A apărut numărul septembrie-octombrie 2022 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Ascultarea este una dintre cele mai sigure calităţi creştine pentru intrarea în misterul pătimirii Domnului. Despre această calitate găsiţi mai multe articole în revistă. Părintele Virgil Blaj afirmă că ea se învaţă treptat, fiind necesară o deschidere şi o supunere a voinţei. Împotrivirea firii noastre, lupta pe care o ducem cu noi înşine şi cu sugestiile venite din jurul nostru pot fi un semn al intrării în ascultare. Iar modelul prin excelenţă al ascultării este Isus Cristos, cel care s-a supus voinţei Tatălui.

Orbul nu poate conduce alt orb. Fapt pentru care e necesar să deschidem bine ochii şi să vedem, să privim, să analizăm, să decidem spre bine. Pornind de la un text din Predicile sfântului Anton de Padova, părintele Carol-Daniel Sabău scrie despre călăuzele oarbe, care „n-au fost nicicând o specie pe cale de dispariţie”. Iar ambientul în care le găsim nu e doar cel instituţional, ci şi cel casnic, deoarece toţi putem fi atinşi de absenţa luminii. Creştinul e chemat să fie lumină pentru ceilalţi, văzând bine prin Cristos, care îi face pe orbi să vadă.

Sfânta Fecioară Maria este ajutorul creştinilor. Despre această invocaţie prezentă în Litania lauretană tratează domnul Adrian Popescu. Rădăcinile istorice sunt expuse succint. Dar la fel de importante sunt experienţele personale, din care se deduce că fiecare dintre noi e chemat să fie un ajutor, un auxilium cristianorum pentru ceilalți.

La mijlocul revistei veţi găsi un talon de evaluare a publicaţiei noastre. De asemenea, puteţi completa pe acelaşi talon intenţiile dumneavoastră de rugăciune pentru persoanele dragi, vii sau răposate. Aşteptăm scrisorile dumneavoastră până la data de 20 octombrie, pentru a le putea trimite în timp util la Padova. Aici va fi celebrată o sfântă Liturghie în data de 2 noiembrie, pentru răposaţii celor ce fac parte din „Familia antoniană” și pentru intențiile dumneavoastră de rugăciune.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2022. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim o lectură plăcută şi binecuvântată!

Distribuie cu: