Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 168º

Dragi cititori, vă propunem spre lectură numărul septembrie – octombrie 2021 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Printre tematicile articolelor veţi putea citi despre viziunea lui Dante Alighieri asupra sfântului Francisc din Assisi, genetică, excesivitatea informaţiei, liturgie, învăţarea dialogului prin contemplarea lui Isus, viaţa spirituală sănătoasă şi autentică, dorinţele noastre şi dorinţa Duhului, speranţa orfanilor, construirea ca facultate esenţială a omului, spiritualitatea mariană a sfintei Angela din Foligno, Ghehazi – slujitorul profetului Elizeu, conflictele politice din Afganistan şi Ucraina, patriotismul şi stâlcirea limbii române, educaţia făcută prin cuvânt şi faptă, simbolul bufniţei în gândirea lui Aristotel, iubirea sănătoasă de sine, rolul mamei în procesul de individualizare al copilului, punctul de sosire al existenţei etc.

A apărut numărul septembrie – octombrie 2021 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Despre slăbiciunea dorinţei umane şi dorinţa Duhului scrie părintele Virgil Blaj. Pornind de la citate din Sfânta Scriptură şi din magisteriul Papei Francisc, autorul subliniază că nu toate cererile pe care le adresăm lui Dumnezeu în rugăciune sunt bune. Chiar dacă Isus Cristos ne invită să înălţăm cereri către divinitate, el ne spune să-l cerem mai cu seamă pe Duhul Sfânt, „Pedagogul” dorinţelor noastre. Iar concluzia este cea a episcopului de Hipona, pe care o veţi găsi în articol.

Contextul politic al lumii este instabil. Iar lecţia Afganistanului şi a Ucrainei, subliniată în două articole semnate de domnii Teodor Baconschi şi Ştefan Nicolae, întăreşte afirmaţia de mai înainte. Suntem invitaţi, în calitate de creştini, să ne rugăm pentru fraţii noştri din vecinătatea majoritar islamică a Europei şi să creăm punţi către comunităţile martirizate de acolo. Nici situaţia din Ucraina nu e sigură, în ciuda tuturor asigurărilor de ajutor primite de la UE şi SUA. Contextul celor două crize ne invită la intensificarea rugăciunilor pentru pace în lumea întreagă.

Despre senzaţia că avem totul la dispoziţie scrie părintele Carol-Daniel Sabău. Inspirându-se din predicile sfântului Anton, autorul ne invită să ne construim drumul, căminul, visul, ţinta. Să le construim, deoarece nimic nu creşte peste noapte, mai cu seamă trăirea în duh şi drumul spre rai.

Pe copertă verso veţi găsi şi invitaţia de a ne trimite intenţiile dumneavoastră de rugăciune pentru răposaţii dragi pe adresa Mesagerului sfântului Anton pe care o găsiţi mai jos. Aceste intenţii şi pomeniri vor fi prezentate în cadrul unei sfinte Liturghii celebrate în data de 2 noiembrie la mormântul sfântului Anton din Bazilica din Padova.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2021. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim o lectură cu mult folos spiritual şi intelectual!

Album Foto:

Distribuie cu: