Mesagerul sfântului Anton: 163º
Dragi cititori, vă propunem spre lectură, în speranţa unui an 2021 mai liniştit şi mai „sănătos”, ultimul număr pe anul 2020 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Reprezintă modul nostru de a bate la uşa caselor şi inimilor dumneavoastră, ducându-vă urările de bine pe care ni le dorim cu toţii pentru perioada următoare. Ca de obicei, veţi găsi articole pe diferite tematici, cum ar fi: Întruparea divină, Crăciunul şi Euharistia, credinţa şi cunoaşterea, modelarea şi desăvârşirea propriei fiinţe, împăcarea fraternă, eseuri literare şi partea celui care are carte, coronavirus, construirea viitorului etc.
Distribuie cu:
O analiză a Crăciunului ne este propusă de către părintele Wilhelm Dancă în paginile Dosarului. Autorul identifică câteva tipuri ale percepţiei asupra Crăciunului în zilele noastre. E vorba de Crăciunul păgâno-consumerist, Crăciunul romantic și Crăciunul creştin. Despre acesta din urmă vorbeşte părintele, analizând concepţia a trei filozofi, „ca şi cum ar fi trei magi ai zilelor noastre”: Sören Kierkegaard, Jean-Paul Sartre şi Edith Stein. „Cei trei magi/filozofi ne fac câteva idei/cadou pentru a trăi mai bine Crăciunul creştin. Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de uimire şi înfiorare. Misterul Crăciunului îl putem trăi zilnic prin ascultarea cuvântului şi primirea Euharistiei, Cuvântul făcut trup. Pentru a intra în atmosfera de iubire a sărbătorii Crăciunului, avem nevoie de credinţă, care ne face contemporani cu pruncul Isus, cu Maria şi Iosif, cu îngerii şi cu păstorii de la Betleem”.
Despre legătura dintre Crăciun şi Euharistie scrie părintele Emanuel Imbrea, deoarece sărbătoarea anuală a Naşterii Domnului este strâns legată de celebrarea solemnă a sfintei Liturghii ca memorial al morţii şi învierii lui Isus Cristos. Acest lucru e cât se poate de firesc, deoarece „misterul morţii şi învierii Domnului este acela care dă sensul naşterii sale”.
Făcând apel la gândirea sfântului Ambroziu, domnul Anton Adămuţ tratează despre desăvârşire. Analizând conceptele de datorii de mijloc şi datorie desăvârșită la sfântul Ambroziu, autorul recomandă și milostivirea. Iar desăvârşirea poate fi împlinită în ordinea omenescului. Cum? „Iubind cu iubirea cu care suntem iubiţi” de Tatăl ceresc.
În centrul revistei găsiţi şi talonul de reînnoire a abonamentului la Mesagerul sfântului Anton pe anul 2021, cu o frumoasă rugăciune adresată Sfântului de către unul dintre cititorii noştri. Chiar dacă va fi mai greu de făcut cadouri de Crăciun celor apropiaţi în acest an, noi vă oferim posibilitatea de a oferi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, făcându-le abonament la revistă. Veţi primi şi dumneavoastră un cadou: o geantă franciscană, de culoare bleu marin cu o dungă bej şi simbolul franciscan al TAU-lui.
Costul abonamentului pe anul 2021 este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei, cu cel puţin 10 abonamente). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.
Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!
Vă dorim lectură liniştitoare şi hrănitoare, timp binecuvântat de advent şi sărbători ale Naşterii Domnului în lumina prezenţei Pruncului divin!