Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 160º

Dragi cititori, bucurându-ne cu toţii de relaxarea parţială a măsurilor luate din cauza pandemiei, vă propunem spre lectură numărul mai – iunie 2020 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Puteţi găsi articole despre: sfântul Anton de Padova şi mesajul său, abordarea corectă a perioadei de coronavirus, universalitatea papei Francisc, chemarea şi slujirea figurii preotului, figuri emblematice ca sfântul Ambroziu, episcopii martiri, părintele franciscan Martin Mihoc, teama corectă de Dumnezeu, omul şi valorile sale etc.

A apărut numărul mai – iunie 2020 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

În articolul său, domnul Adrian Popescu îl prezintă pe papa Francisc ca om pentru toţi şi voce universală. Folosindu-se de meditaţia Suveranului Pontif în vreme de pandemie, rostită în 27 martie în atriul bazilicii „San Pietro”, autorul subliniază chemarea adresată tuturor oamenilor de a renunţa la dezbinări şi la inutil. Folositoare în aceste vremuri sunt gesturile de omenie, solidaritate şi preţuire a eroilor anonimi, cei care ne feresc sau ne tratează de boală şi cei care ne asigură nevoile cotidiene de supravieţuire. Totodată, „nu putem să ne considerăm sănătoşi într-o lume bolnavă, lumea noastră, care se vede aprig divizată de războaie, cu o minoritate indecent de bogată, indiferentă la săracii lumii, la aceia care nu au ce pune, zilnic, pe masă”. Cuvinte care nu au nevoie de aprobări, reflectând, din păcate, mare parte a realităţii societăţii noastre.

Viaţa fiecăruia dintre noi e „condimentată” cu tot felul de trăiri. Printre acestea se află şi teama. Motive sunt destule. Unele dintre ele sunt amintite în articolul părintelui Adrian Baciu despre teama de Dumnezeu. Remediul pentru fricile şi sentimentele noastre de nesiguranţă e unul: să privim la Isus. Securitatea vieţii creştinului nu se înrădăcinează într-o bravură individuală, ci în fidelitatea neîntinată faţă de Cristos. Şi, deoarece teama poate deveni un instrument al Celui Rău, suntem chemaţi să luptăm împotriva acesteia. Cum? Veţi descoperi dumneavoastră, lecturând gândurile părintelui.

Oarecum pe aceeaşi linie, cu alte nuanţe, se află articolul domnului Alois Gherguţ, despre om cu valoarea şi valorile sale. Îndemnul e cel de a descoperi noi căi, noi provocări, noi valori care să genereze schimbări în bine pentru evoluţia umană, spirituală şi axiologică a omului. Totul întâlnindu-l, în sufletul nostru, pe Dumnezeu, răbdător şi prezent mereu în viaţa noastră.

În centrul revistei vă este oferit un poster cu papa Francisc, la un an de la vizita sa în România.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2020. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim o lectură cu mult rod sufletesc!

Album Foto:

Distribuie cu: