Mesagerul sfântului Anton: 157º
Dragi cititori, vă propunem cu drag spre lectură ultimul număr pe anul 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Reprezintă modalitatea noastră de a vă fi alături în pregătirile, mai cu seamă spirituale, pe care le faceţi pentru a întâmpina cu bucurie şi seninătate sărbătoarea Naşterii Domnului Isus şi sărbătorile de iarnă. Avem încredere că veţi găsi, printre articolele prezentate, teme ce vă vor trezi interesul şi vă vor fi de un real folos pentru hrănirea inimii şi a minţii dumneavoastră!

Distribuie cu:
În Editorial, părintele Daniel Fechetă ne prezintă Betleemul ca loc în care Dumnezeu face un salt uriaş pentru a fi alături de om. Amintindu-şi de un fapt petrecut în Italia, autorul punctează asupra dorinţei aflate în noi de a fi utili celorlalţi, de a-i ajuta pe semenii noştri atunci când au nevoie de sprijin. Totul pentru ca viaţa noastră să capete un sens, prin prezenţa noastră alături de ceilalţi. Grija faţă de cel de lângă tine este, de fapt, cea mai mare grijă pe care ţi-o poţi purta ţie însuţi. Prin Întruparea sa, Dumnezeu vine în întâmpinarea slăbiciunii omeneşti, mântuind omul. Iar „în grota Betleemului înţelepciunea se bâlbâie, puterea devine slăbiciune, maiestatea se înjoseşte, regele îngerilor zace într-o iesle. Dumnezeu întrupat în gingăşia pruncului din Betleem să ne fie model de iubire şi slujire!”.
Părintele Cristian Clopoţel, pornind de la un episod şi un personaj din Faptele apostolilor (veţi descoperi dumneavoastră despre cine e vorba), subliniază anumite trăsături indispensabile ale creştinului. Acesta este chemat să aibă o credinţă plină de bucurie, încredere în puterea rugăciunii, speranţă în providenţă şi să accepte riscurile mărturisirii experienţei religioase în mijlocul comunităţii. Nici simplitatea, umilinţa, curajul, discernământul şi capacitatea de a recunoaşte glasul lui Dumnezeu în trimişii săi nu sunt de neglijat.
În partea a doua a articolului Via dolorosa, domnul George Simon continuă prezentarea experienţei făcute în Ţara Sfântă. În limbaj poetic, autorul descrie posibilitatea redescoperirii propriei identităţi. Iar riscul cel mai periculos în urma unei vizite făcute în locurile sfinte ale creştinismului e acela de a te întoarce de acolo ca simplu turist: cu valize burduşite cu suveniruri, dar cu sufletul gol…
În centrul revistei găsiţi şi talonul de reînnoire a abonamentului la Mesagerul sfântului Anton pe anul 2020, cu o rugăciune pentru a dobândi ocrotirea Sfântului. Şi dacă tot suntem în luna cadourilor, vă propunem să oferiţi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, prin abonament la revistă. Veţi primi şi dumneavoastră un cadou (în limita stocului disponibil): un Rozariu cu bobiţe din lemn parfumat cu esenţe de crin.
Costul abonamentului pe anul 2020 este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.
Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!
Vă dorim lectură plăcută, timp senin de advent şi un Crăciun plin de lumina divină!