Mesagerul sfântului Anton: 154º
Dragi cititori, cu gândul la recenta vizită a Papei Francisc în România şi întăriţi în credinţă de îndemnurile părinteşti ale Suveranului Pontif, vă propunem spre lectură numărul mai – iunie 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton.
Distribuie cu:
Parcurgând şi lecturând paginile publicaţiei noastre, veţi afla anumite consideraţii despre unele evenimente recente, cum ar fi vizita Sanctităţii Sale pe meleagurile noastre, atacurile teroriste din Noua Zeelandă şi Sri Lanka, incendiul devastator de la catedrala Notre-Dame din Paris. Nu lipsesc nici articolele pe diferite tematici, ca: Euharistia, ascultarea Cuvântului lui Cristos şi „jugul” acestuia, teologie și tehnologie, spiritualitate mariană, criza autorității profesorilor, „triunghiul dramatic” din psihologia tranzacţională etc.
Pornind de la incendiul catedralei Notre-Dame din Paris, domnul Nicolae Prelipceanu se întreabă (şi ne întreabă) ce se întâmplă cu rădăcinile creştine ale Europei. Chiar dacă majoritatea televiziunilor au subliniat mai mult dezastrul petrecut din punct de vedere cultural şi istoric, nu trebuie uitat faptul că monumentul este, în primul rând, un simbol religios. Tocmai de aceea au fost şi grupuri de oameni adunaţi în rugăciune, pentru a implora ajutorul divin în sprijinul lăcaşului de cult. Şi tocmai despre asta e vorba: despre sentimentul religios şi recunoaşterea rădăcinilor creştine ale continentului nostru…
Fiecare dintre noi se întâlneşte deseori cu dorinţa de a-l ajuta pe aproapele, atunci când trece prin momente grele. Despre modalitatea matură de a ne implica în problemele celorlalţi şi despre un pericol numit „triunghiul dramatic” ne vorbește părintele Bogdan-Emilian Balaşcă. Vă lăsăm pe dumneavoastră să descoperiţi în ce constă acest pericol. Noi reluăm doar concluzia articolului: „Slujirea nu este o diluare a valorii personale. Nu înseamnă aşezarea în stare de indolenţă faţă de problema celuilalt. Nu înseamnă să te resemnezi, ci, dimpotrivă, să te implici cu toată persoana ta. Însă o faci senin, ştiind că unul singur este Salvatorul: Dumnezeu, iar tu un slujitor, care te bizui pe lucrarea sa. Însă, ca orice slujitor profund, vei dărui tot cu iubire. Acesta este ajutorul real, care îţi face bine ţie şi celui cu care interacționezi”.
Interesante şi profunde sunt şi gândurile părintelui Constantin Necula, drag şi preţuit colaborator al revistei noastre, despre teologie şi tehnologie. Teologia este „grija de a afla voia lui Dumnezeu în diferite situaţii ale vieţii noastre”. Şi această grijă şi nevoie nu poate fi lipsită de exerciţiul credinţei, mai cu seamă ca încredere în Dumnezeu, deoarece, chiar dacă ne obişnuim să tehnologizăm din ce în ce mai mult vieţile noastre, teologia rămâne darul de a gândi la lume în Dumnezeu. Şi nu e puţin lucru!
Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2019. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).
Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!
Vă dorim lectură plăcută şi plină de roade!