Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 151º

Dragi cititori, printre atâtea pregătiri pentru sărbătoarea Naşterii Domnului şi în goana după cadouri, vă facem şi noi un cadou, propunându-vă spre lectură ultimul număr al revistei Mesagerul sfântului Anton pe anul 2018. Primiţi darul nostru, găsind câteva clipe pentru a răsfoi paginile publicaţiei noastre! Credem că veţi afla articole interesante, ce vă vor delecta inima, sufletul şi gândurile.

Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Despre bucuria Crăciunului vorbește părintele Daniel Fechetă în Editorial. Subliniază el că această bucurie poate fi înăbuşită de preocupările pe care le avem, mai ales atunci când situaţiile din familie, comunitate sau societate nu sunt cele dorite. Şi pleacă de la exemplul sfântului Francisc de Assisi. Acesta, în noaptea de Crăciun a anului 1223, la Greccio, „îngenuncheat în fața ieslei, îmbrăcat în dalmatica de diacon, în prezenţa fraţilor, a credincioşilor şi a animalelor aduse special, a proclamat Evanghelia şi a început să vorbească despre gingăşia pruncului ce va inunda în lumină obscuritatea nopţii”. Să ne bucurăm, aşadar, de îndemnul părintelui: „Faceţi din suflet un nou Betleem, o iesle în care să locuiască Pâinea coborâtă din cer, Cristos, bucuria şi pacea noastră!”.

În Dosar, Excelenţa Sa Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, tratează despre „Contribuția Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, la pregătirea și desăvârşirea Actului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”. Preasfințitul punctează „etape din evoluţia formulării conceptelor de naţiune şi conştiinţă naţională, ca rezultat al gândirii unor ilustre personalităţi arhiereşti şi al unor generaţii de elite intelectuale ce au intuit, au argumentat, au afirmat şi susţinut” ideile ce au dus la unire. Despre aceste personalităţi puteţi citi în articol.

Dumneavoastră vă revine plăcerea de a descoperi şi celelalte articole, ce „vorbesc” despre sfinţenie, grijă spirituală, umilinţă, vârste, maturitate, credinţă etc.

În centrul revistei găsiţi şi talonul de reînnoire a abonamentului la Mesagerul sfântului Anton pe anul 2019, cu o rugăciune de mulţumire adresată Sfântului. Puteţi oferi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, prin abonament la revistă. Veţi primi cadou, în limita stocului disponibil, un Rozariu cu bobiţe din lemn de trandafir, cu medalion cu Padre Pio și sfântul Anton cu Pruncul.

Costul abonamentului pe anul 2019 este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim Sărbători binecuvântate de Pruncul divin, născut la Betleem și în Betleemul din suflet!

Album Foto:

Distribuie cu: