Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 149º

Dragi cititori, în plină desfăşurare a vacanţelor şi a concediilor, vă propunem spre delectarea dumneavoastră spirituală şi culturală numărul iulie – august 2018 al revistei Mesagerul sfântului Anton.

Noul număr al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Două ar fi evenimentele principale abordate în acest număr.

În primul rând, se doreşte prezentarea unor concluzii cu privire la recentul pelerinaj naţional cu relicvele sfântului Anton în România. Din acest pelerinaj sunt rugăciunile prezentate la rubrica Poşta redacţiei. Tot de aici îşi au izvorul impresiile despre reîntâlnirea cu un adevărat şi bun prieten (Alois Gherguţ). Ca să nu mai vorbim despre rândurile şi fotografiile de la paginile 16-19, care vorbesc de la sine despre ceea ce s-a întâmplat în pelerinajul încheiat în ziua de 13 iunie, ziua sfântului Anton de Padova, la Pârâul Rece (Braşov). Cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră aţi fost prezenţi la întâlnirea cu Sfântul drag. Răsfoirea paginilor menționate vă vor aminti de frumoasele experienţe spirituale trăite în preajma relicvelor. Iar celor care nu aţi putut participa, vă vor împărtăşi din roadele binecuvântate ale acestei prezenţe.

Provincia Fraţilor Minori Conventuali „Sfântul Iosif” şi întreaga Biserică Catolică din România se pregătesc pentru un eveniment important din parcursul nostru de credinţă. E vorba despre beatificarea fecioarei martire Veronica Antal. Acesta ar fi celălalt subiect principal abordat în paginile publicaţiei noastre. În Dosar, părintele Damian Pătraşcu ne propune o scurtă prezentare a vieţii şi martiriului terţiarei franciscane abia menţionate. La mijlocul revistei este pregătit un pliant/afiş cu detalii, ce poate fi folosit pentru publicizarea sărbătorii. Puteţi găsi şi imnul în onoarea fericitei Veronica Antal, la paginile 34-35.

Cât de simplu, profund şi înălţător e mottoul Veronicăi: Eu sunt a lui Isus şi Isus este al meu! Alte informaţii despre acest deosebit eveniment puteţi găsi accesând ofmconv.ro, la pagina destinată Veronicăi Antal. Amintim aici că sărbătoarea va avea loc în ziua de 22 septembrie 2018, la ora 11.00, în localitatea Nisiporeşti, judeţul Neamţ.

Pentru cei care nu au reuşit până acum, continuă reînnoirea abonamentelor pe anul 2018. Costul abonamentului este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: Mesagerul sfântului Anton (pr. Marcelin Amariei), str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim lectură plăcută şi vă aşteptăm la Nisiporeşti, pe 22 septembrie!

Album Foto:

Distribuie cu: