Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 153º

Dragi cititori, la jumătatea timpului de pregătire pentru Sărbătorile Pascale, vă propunem spre lectură numărul martie – aprilie 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Veţi găsi articole pe diferite tematici, ce ţin de: Postul Mare şi Înviere, dialogul inter-religios, vizita papei Francisc în România, personaje biblice, realitatea politică din ţara noastră, invidie, mândrie, prezentarea unei cărţi şi a unor sărbători, copilul din fiecare dintre noi etc.

A apărut numărul martie – aprilie 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Un punct central îl constituie vizita pe care Sfântul Părinte o va face în perioada 31 mai – 2 iunie 2019 la Bucureşti, Şumuleu-Ciuc, Iaşi şi Blaj. Despre aceasta tratează articolele din Dosar. Primul este un interviu realizat de părintele Carol-Daniel Sabău în compania domnului Teodor Baconschi, cel care în 1999 era ambasador al României la Sfântul Scaun şi s-a ocupat îndeaproape de organizarea vizitei pe care sfântul papă Ioan Paul al II-lea a împlinit-o în „Gradina Maicii Domnului”. Întrebările şi răspunsurile urmăresc o comparaţie între vizita papei din 1999 şi cea din acest an, prin sublinierea aspectelor asemănătoare şi a celor diferite dintre cele două călătorii.

Pe aceeaşi linie se situează şi cel de-al doilea articol din Dosar, semnat de domnul Ştefan Nicolae, şi dumnealui parte a echipei diplomatice care s-a ocupat de organizarea vizitei papale din 1999. Autorul punctează asupra diplomaţiei pontificale şi a raporturilor cu România. Este reliefată mai ales realitatea politică a Vaticanului. Se vorbeşte, mai întâi, despre relaţiile diplomatice dintre statul papal şi celelalte state din lume, pentru ca mai apoi să fie evidenţiate, la fel de clar şi succint, raporturile începute în 1920 cu România. La încheierea articolului puteţi găsi şi o cronologie a relaţiilor politice şi diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun.

Ultimul articol despre vizita papei este elaborat de părintele Adrian Dancă. Tot în urma unei comparaţii între vizitele celor doi papi, se subliniază că „este mai mult decât firesc a afirma alteritatea vizitei papale din 2019. Altfel spus, într-o altă lume, un alt papă efectuează o altă vizită într-o altă Românie”. De ce? Veţi afla lecturând paginile publicate. Oricum, îndemnul e cât se poate de clar: pentru a nu rata această şansă istorică, să mergem împreună pentru a-l primi cum se cuvine şi a-l întâlni pe oaspetele nostru!

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2019. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim lectură plăcută şi Sărbători ale Învierii Domnului în lumina harului divin!

Album Foto:

Distribuie cu: