Loading...

Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, şi în acest an, la Galbeni, începând din ziua de 8 decembrie 2017 până în ziua de 8 ianuarie 2018, va avea loc inițiativa de Crăciun intitulată: „Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem”.

Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem

Distribuie cu:

Anul acesta s-a ales ca temă, pentru reflecție, un fragment din scrierile medicului preot Martin Benedict: „În mâinile lui Isus şi praful murdar călcat de picioarele oamenilor, a căpătat putere medicinală, vindecând ochii orbului din naștere”.

Mai mult de o sută cinzeci de plante medicinale cu proprietăți terapeutice vor fi artistic și migălos aranjate în „Sala Sfântul Francisc” din complexul Casei memoriale „Martin Benedict” și vor forma cadrul în care anul acesta se va naște Pruncul Isus la Galbeni. Întreaga creație, inclusiv plantele, sunt străbătute de evenimentul Întrupării Fiului lui Dumnezeu. Toate îl primesc, iar aceasta se petrece pentru că mai întâi de toate, întreaga Creaţie a fost făcută prin El şi pentru El. Plantele medicinale sunt o resursă extraordinară pentru sănătatea corpului deoarece Dumnezeu le-a înzestrat cu frumusețe, cu grație, dar și cu proprietăți vindecătoare și nutritive. Au fost create, pentru a ne mângâia sufletul și a ne vindeca și hrăni trupul.

Medicul Martin Benedict le cunoștea și le recomanda pacienților săi; le considera monumente și minuni ale naturii fiindcă beneficiile lor sunt valoroase.

Ideea acestei iesle s-a născut din dorința de a indica vizitatorilor bogăția de resurse pentru sănătate pe care ne-o oferă plantele. Acest eveniment dorește să fie o adevărată resursă educațională care să contribuie la o mai bună cunoaștere a rolului naturii în viața noastră. Toate plantele din cadrul ieslei au fost etichetate, astfel încât vizitatorii să identifice mai ușor specia și aria terapeutică pentru care fiecare plantă este benefică.

Evenimentul este promovat și organizat de Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali din România. Frații franciscani din întreaga lume dintotdeauna au fost promotorii ieslei de Crăciun deoarece conform tradiției, Sfântul Francisc din Assisi a fost cel care a realizat prima iesle, adică reprezentarea nașterii lui Isus în grajdul din Bethleem, la sihăstria de la Greccio în anul 1223.

Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să faceți cunoscută această inițiativă de Crăciun familiei, rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților voștri. Duceți bucuria nașterii lui Isus acolo unde nu a putut pătrunde. Păstrați-o în casele celor săraci. Frângeți-o pe masa celor lipsiți. Repetați-o la căpătâiul celor bolnavi așa cum a făcut-o și medicul Martin Benedict. Intrați acolo unde nu putem ajunge noi. Bateți la ușile celor triști, singuri și părăsiți. Vă mulțumim!

Album Foto:

Distribuie cu: