Loading...

Mărire în cer lui Dumnezeu

În duminica în care Biserica Mamă ne invită să celebrăm cu solemnitate a 95-a Zi Mondială a Misiunilor, nu putem să nu înălțăm lauda noastră spre Bunul Dumnezeu pentru ceea ce a făcut din Provincia noastră „Sf. Iosif” din România, anume o fraternitate eminamente misionară.

Mărire în cer lui Dumnezeu! – Ziua Mondială a Misiunilor

Distribuie cu:

Nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut şi am auzit (Fap 4,20). Da!, căci credința pe care am primit-o moștenire de la părinții, preoții și formatorii noștri, de la martorii și mărturisitorii Provinciei noastre din trecut, de cei cărora le-a fost încercată credința în temnițele comuniste, nu poate fi ascunsă, cu riscul morții ei în înseși inimile noastre. Iar ea, credința, stând la evidența faptelor, în rândul Provinciei noastre nu a rămas ascunsă.

Mă bucur ori de câte ori vorbesc cu cineva, și spun, în numele fraternității noastre, că actualmente, noi, cei 232 de frați suntem prezenți în 93 de comunități, întinse pe 5 din cele 7 continente, în 23 de țări. Cu toată probabilitatea nu există o Provincie mai catolică în tot Ordinul, poate chiar în întreaga Biserică Catolică. Suntem misionari printre ai noștri, iar de vreo două decenii ai noștri au devenit cei de departe atât din punct de vedere geografic cât și din punct de vedere al culturii. Nimeni nu și-ar fi putut imagina acest lucru splendid acum 30 de ani!

Nu m-a lăsat inima ca, într-o asemenea zi atât de importantă pentru Biserică, să nu înalț mulțumirea mea către Bunul Dumnezeu, pentru că face lucruri atât de mari prin noi, frații acestei Provincii. În același timp, din prisosul inimii, mulțumesc tuturor și fiecărui frate în parte, pentru angajarea în propria misiune, în chip deosebit celor care, departe de cei dragi din țară, îl vestesc pe Cristos, după exemplul Maicii Sale Preasfinte și a Seraficului nostru Părinte Francisc.

Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească!
Să lumineze fața Sa asupra voastră și să se îndure de voi!
Să-și întoarcă privirea spre voi și să vă dăruiască pacea Sa!
Să vă binecuvânteze Atotputernicul Dumnezeu,
Tatăl () și Fiul și Duhul Sfânt! Amin.

Cu drag, al vostru Ministru provincial
Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu

Distribuie cu: