Loading...

Lyon: 500 de ani de la Ite Vos

Frații franciscani francezi minori, capucini și conventuali s-au adunat împreună pentru a vesti pacea.

Frații franciscani la Lyon

Distribuie cu:

Cu prilejul celebrărilor celui de-al optulea centenar de la sosirea primilor frați franciscani în Franța, doisprezece frați (Capucini, Minori și Conventuali) au trăit împreună, în perioada 20-26 noiembrie 2017, un timp de propovăduire a Evangheliei în centrul orașului Lyon. Începând cu secolul al XII-lea a existat mereu în oraș o prezență franciscană activă, de frați și de surori, consacrați și laici.

Reamintind că în 1517, papa Leon al X-lea a recunoscut oficial diferitele ramuri din cadrul Ordinului Fraților Minori, în 2017 frații franciscani au vrut să evidențieze îndeosebi ceea ce îi unește: grija de a merge spre celălalt, ca spre un frate.

Pe durata acestei misiuni comune, intitulată „Frații în oraș”, frații au fost primiți în catedrala „Sf. Ioan”, una dintre cele mai vechi biserici de pe teritoriul Franței. Cei 12 frați participanți au întâlnit tinerii de la Școala Fraților Mariști și au străbătut, doi câte doi, vechile străzi ale orașului Lyon, așa cum îi îndemna Isus pe discipolii săi. Celor întâlniți le-a fost vestită pacea, cea care vine de la Dumnezeu, pe care să o primească și să o împărtășească mai departe.

Au fost organizate, de altfel, și alte evenimente: o conferință a cardinalului Philippe Barbarin, un concert susținut de chitaristul și cântărețul fr. Jacques Jouet OFM, un moment de rugăciune de laudă și de adorație euharistică cu sprijinul mișcării Eglise Lyon Centre, o veghe de rugăciune „pentru a șterge lacrimile” cu participarea diferitor asociații locale și, la final, un spectacol intitulat: „Francisc, bucuria Evangheliei”, spectacol conceput și regizat de familia franciscană din Cholet.

Toate informațiile de la această activitate misionară se găsesc pe Facebook: Fraternels dans la ville.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: