Loading...

Luizi-Călugăra: Zi fraternă de reculegere

L-am invocat pe Duhul Sfânt drept călăuză și inspirație pentru a ne însoți în acest timp de interiorizare și de împărțășire frățească din Cuvântul lui Dumnezeu.

Frații din zona Bacău adunați la Luizi-Călugăra pentru ziua de reculegere.

Distribuie cu:

În comunitatea din Luizi-Călugăra, în data de 15 decembrie 2016, începând cu ora 09:30, s-au reunit frații din zona Bacău cu dorința în suflet să asculte un cuvânt de învățătură, să împărtășească un gând și, de ce nu, să schimbe o vorbă ca între frați.

Salutul fratelui guardian ne-a îmbucurat pe toți, după care l-am invocat pe Duhul Sfânt drept călăuză și inspirație pentru a ne însoți în acest timp de interiorizare și de împărțășire frățească din Cuvântul lui Dumnezeu.

Fratele Emilian Cătălin, cu simplitate franciscană, ne-a invitat să facem o incursiune prin Biblie, ajutându-ne să prindem gustul întâlnirii cu paginile care vorbesc și povestesc despre Întruparea Domnului Isus. Mai precis, reuniunea frățească de azi ne-a introdus în căldura Crăciunului, amintindu-ne de cadoul oferit de Creator din dragoste pentru creatura Sa. Fratele relator, inspirându-se din Cantalamessa, scriitorul de literatură bisericească, ne amintea că Întruparea este modul lui Dumnezeu de a ne iubi. Venind iubirea pe pământ ea se revarsă în inimile noastre, iar noi, oameni creați cu puțin mai mici decât îngerii, avem misiunea să răspândim această iubire, răspunzând fratelui de lângă noi cu aceiași iubire cu care suntem copleșiți. Dar cum reușim să facem asta? E atât de simplu…dâruind milostivire și cerșind iertare.

În noi avem resursele necesare să ducem la îndeplinire această misiune. Zaheu a reușit. Reușim și noi. Privirea lui Isus s-a intersectat cu a lui Zaheu și i-a fost suficient. Ba mai mult, el spune că, dacă am nedreptățit pe cineva îmi voi repara greșeala, oferind păgubașului bucurie de patru ori mai mare. Dumnezeu ne-a creat pentru a ne copleși cu dragoste, nimic mai mult. Totodată, sublinia fratele relator că actele noastre de dăruire și gingășie din acest timp, și nu doar, nu trebuie să fie împlinite doar ca acte de binefacere, ci și ca acte de bunăvoință. Cu alte cuvinte, binefacerea, dăruirea să fie înainte de toate un act al voinței, al bunei-voințe.

Acestea au fost sentimentele cu care ne-am îndreptat spre biserică, unde l-am întâlnit pe Isus în adorație, momente în care i-am înălțat Domnului gândurile și rugăciunile noastre. Vremea s-a scurs, iar noi unul câte unul, în tăcere și smeriți ne-am îndreptat spre încăperea unde am găsit cele necesare revigorării trupului.

Bucuroși de revederea și împărtășirea frățească, stabilim următoarea întâlnire care se va ține în conventul din Târgu-Trotuș. Întoarcerea spre casele noastre se apropie. Ne salutăm și reciproc ne îmbărbătăm cu urări frumoase, șoptindu-ne solemn „Un Crăciun binecuvântat”!

Album Foto:

Distribuie cu: