Loading...

Luizi Călugăra: Zi de reculegere

Miercuri, 20 martie 2019, în conventul „Sf. Andrei” din Luizi Călugăra a avut loc reculegerea lunară a fraților din conventele zonei Bacău. Deși în număr mai restrâns ca de obicei, frații s-au bucurat să se revadă și să-i dedice Domnului câteva momente de meditație, rugăciune și împărtășire fraternă, convinși că acestea sunt mijloace indispensabile pentru întărirea slujirii și a comuniunii frățești.

Luizi Călugăra: Zi de reculegere

Distribuie cu:

Fr. Marius Alistar, inspirându-se din prețioasele învățături și povețe adunate de părintele Dumitru Lucaci în cartea sa: Îndrumar spiritual, ne-a împărtășit câteva gânduri despre „dorința desăvârșirii”, ce se presupune că există în inima fiecărui creștin, după cum scria și sfântul Augustin: „viața unui creștin este o dorință continuă de desăvârșire”. În urmarea aceste sfinte dorințe suntem invitați să fim cât mai fideli Regulii și voturilor profesate, și, totodată, să recurgem la câteva mijloace, dintre care au fost amintite: meditația, reînnoirea zilnică a hotărârii de desăvârșire, orientarea către binele pe care încă nu l-am făcut, conștiința păcatelor săvârșite și a imperfecțiunilor prezente. Meditația a fost completată cu câteva sfaturi de mare ajutor pe calea desăvârșirii: atenția continuă la „semnele alarmante” care ne ajută să înțelegem dacă am înaintat sau, dimpotrivă, am regresat, pe calea desăvârșirii, printre care: lâncezeala în meditație, rugăciunea, frecventarea Sacramentelor și ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, împrăștierea, neînfrânarea, cercetarea cugetului fără dorința de îndreptare, pierderea în lucrurile exterioare (distracție, plăcere, neînfrânare, fleacuri etc.), ascunderea de superiori, o mare greutate în a ne mai îndrepta.

După timpul dedicat meditației și rugăciunii personale, frații s-au reunit în biserică, unde s-au rugat devoțiunea Calea Sfintei Cruci, urmată de recitarea Liturgiei Orelor.

Întâlnirea s-a încheiat cu un moment de împărtășire fraternă în cadrul prânzului oferit cu multă generozitate de frații conventului ce ne-au găzduit.

Album Foto:

Distribuie cu: