Loading...

Luizi-Călugăra: Misiuni populare

În perioada 9-11 februarie 2019, în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra s-au desfășurat misiunile populare cu prilejul sărbătoririi aparițiilor Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.

Luizi-Călugăra: Misiuni populare și întâlnirea anuală a AMD

Distribuie cu:

A fost momentul potrivit în care am putut să aprofundăm, să ne rugăm și să fim alături de mama noastră cerească, Fecioara Maria. „Prin Maria la Isus”, am putea spune acum, aceste cuvinte reflectând modul concret în care am putut sta și noi sub crucea răscumpărătoare a Mântuitorului, acolo unde ne-am simțit slabi și păcătoși, dar unde am întâlnit privirea lăuntrică a Mântuitorului.  Cea care a fost zămislită fără de păcat, care mijlocește la noi la Fiul ei, Fecioara Maria ne-a umplut inimile de bucurie, văzând și simțind cum fiecare putem avea în cer așa o mamă și ocrotitoare.

Iar vocea predicatorului din aceste zile, pr. Irinel Iosub, paroh în comunitatea din Săbăoani, „Sfinții Arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael”, care a răsunat de la amvonul suspendat parcă între cer și pământ, dar care ne-a purtat parcă pe înălțimile cerului prin cuvintele sale înălțătoare și a dus inimile noastre mai aproape de Dumnezeu, ne-a făcut să trăim și mai intens aceste zile deosebite. Așa putem spune că nu au mai contenit credincioșii la sacramentul spovezii, la masa euharistică, dar mai ales prin prezența pentru Sfânta Liturghie. Dumnezeu a avut parcă pentru fiecare dintre noi în aceste zile programată o întâlnire, acolo în inima noastră, acolo poate unde uneori nu am reușit să îi acordăm mai mult timp, dar unde în aceste zile,  El a poposit cu harul și binecuvântarea Sa.

Iar pentru ca aceste trei zile să fie într-adevăr zile de har și binecuvântare, am putut participa și la Întâlnirea anuală a Armatei Maicii Domnului, aici la Luizi-Călugăra, locul care păstrează mormântul părintelui Iosif Maria Pal OFMConv., co-fondator al Armatei Maicii Domnului, alături de sfântul Maximilian Maria Kolbe, de părintele român de asemenea co-fondator Anton Maria Glowinski OFMConv.

De fapt, întreaga manifestare a început în cânt și rugăciune adresată Maicii Neprihănite de la intrarea în localitatea noastră, în procesiunea organizată de părintele Iulian Misariu, Asistent provincial al Armatei Maicii Domnului, până la grota din fața  bisericii unde au fost întâmpinați de pr. paroh Iosif Beșleagă. Au venit credincioși ai Armatei Maicii Domnului de la Hălăucești, București, Buruienești, Brașov, Râșnov, Huși, Nisiporești, Bogdănești, Prăjești, Târgu-Trotuș și Iugani. După rugăciunea de la grota Maicii Domnului, am intrat în biserică și ne-am îndreptat spre mormântul părintelui Iosif Maria Pal OFMConv. unde s-a făcut prohodirea solemnă a tuturor fraților răposați. A urmat apoi o prezentare a activităților, proiectelor și misiunii Armatei Maicii Domnului și ritualul Ungerii Bolnavilor, întrucât aniversam și Ziua Mondială a Bolnavului.

La orele 15.00, în amintirea patimii Domnului, am putut medita misterele Căii Sfintei Cruci, prin jertfa sângeroasă și mântuitoare a Domnului nostru Isus Cristos, iar la orele 16.00, prin ora de rugăciune mariană și adorația euharistică, am cinstit-o pe Maica Preasfântă și pe Fiul ei, rămas în mijlocul nostru până la sfârșit în Preasfântul Sacrament.

Încununarea acestor trei zile de misiuni populare și a Întâlnirii anuale a Armatei Maicii Domnului s-a concretizat prin celebrarea Sfintei Liturghii prezidată anul acesta de Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar al Diecezei de Iași și prin participarea numeroasă a preoților și a credincioșilor. A fost încă o ocazie, ca prin vocea predicatorului, să-i aducem Maicii Preasfinte, cântul unei inimi curate, ei, care a fost aleasă din veșnicie să fie mama Fiului lui Dumnezeu. După Sfânta Liturghie, a urmat procesiunea cu lumânările aprinse, memorie a aparițiilor sfintei Fecioare de acum 161 de ani de la Lourdes, de data aceasta, fiecare dintre noi am putut fi o altă ipostază a Bernadetei, acea copilă care a primit vizita sfintei Fecioare, simțind și noi în aceste zile în inimile noastre, bucuria acestei inimi de mamă.

 

În perioada 9-11 februarie 2019, în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra s-au desfășurat misiunile…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 12 februarie 2019

Distribuie cu: