Loading...

Luizi-Călugăra: Investirea ministranților

Duminică, 10 noiembrie 2019, într-o dimineaţă cu ceaţă groasă şi un frig pătrunzător, zece voinici curajoşi au pornit decişi spre centrul satului. Aici aveau să facă un jurământ într-o slujire specială. Este vorba despre copilaşii care, după ce s-au pregătit zile şi săptămâni în şir, acum au dorit ca această decizie a lor să fie una publică. În faţa părinţilor, a credincioşilor, a celorlalţi copii, în cadrul sfintei Liturghii de dimineaţă, în prezenţa părintelui Emanuel Bejenaru, responsabil al Oficiului pentru vocaţii în Dieceza de Iaşi, cei 10 copii au promis o activitate mai deosebită în slujba Bisericii, de a fi prietenii lui Isus la sfântul altar.

Luizi-Călugăra: Investirea ministranților

Distribuie cu:

Vizibil emoţionaţi, ei au fost întâmpinaţi de părintele la intrarea în Biserică, unde a avut loc de altfel şi îndemnul iniţial. Intrând în procesiune în biserică, au proclamat Cuvântul Domnului, au răspuns prezent la apelul candidaţilor şi la exprimarea voinţei lor, precum şi la întrebările părintelui la predică.

Momentul cel mai frumos a fost după predică, atunci când prin rugăciunea de binecuvântare a hainelor de ministranţi, a cruciuliţelor de ministranţi şi a copiilor, au putut îmbrăca astfel pentru prima dată în mod solemn veşmintele liturgice.

Celebrarea a continuat cu oferirea darurilor, cu rugăciunea credincioşilor, slujirea la altar, toate acţiuni întreprinse de noii ministranţi ai parohiei noastre.

La sfârşitul Liturghiei, în numele tuturor ministranţilor, unul dintre ei a mulţumit pentru acest moment frumos din viaţa lor. Sperând într-o slujire cât mai rodnică a noilor ministranţi, primind şi acest mandat al ministrantului, îi felicităm şi le dorim mult succes în noua misiune încredinţată, iar prietenia cu Isus să îi facă mai disponibili, mai responsabili şi mai implicaţi.

Album Foto:

Distribuie cu: