Loading...

Luizi-Călugăra: Campusul copiilor

Desfășurat în perioada 2-8 iulie 2018, Campusul Copiilor din Luizi-Călugăra a adunat peste 250 de copii și animatori. Tema și imnul campusului au fost inspirate de la întâlnirea copiilor la nivel diecezan de anul acesta de la Cleja „Curajoși ca Maria”.

Campusul copiilor: Curajoși ca Maria

Distribuie cu:

Împreună cu Sfânta Fecioară Maria am învățat cu toții să fim curajoși în a răspunde la glasul Domnului, așa cum Maria a răspuns în toată viața ei. Ne-am oprit asupra vizitei îngerului Gabriel, asupra momentului când a trebuit să participe la recensământ, asupra pericolului prin care a trecut Sfânta Familie, dar mai ales la momentul maxim de curaj: Nașterea Mântuitorului.

Sfânta Liturghie celebrată zilnic, moment de mulțumire pentru tot darul Domnului a constituit și anul acesta apropierea de Biserică și Dumnezeu și elementul primordial al campusului.

De asemenea, am putut împreună cu toți copiii să participăm la diverse inițiative în susținerea acestui campus, precum ateliere de creație în care am învățat să construim coșulețe sau pălării. Am participat cu multă energie și la bansurile energizante care ne-au ținut prin mișcări și semne mai aproape unul de celălalt. Ne-am măsurat forțele, ne-am întrecut și am concurat prin toate jocurile propuse de animatori copiilor, bucuroși în a învăța și a se distra.

Mai mult, anul acesta, prin bunăvoința binefăcătorilor acestui campus al copiilor, fiecare clasă a putut avea o culoare proprie printr-un tricou primit pentru fiecare participant, astfel se puteau foarte ușor distinge și era o frumusețe să vedem în sală diversele culori și curcubeul care se forma din toate aceste tricouri.

Un element de noutate al acestui campus a fost introducerea în programul zilei a unei probe noi, Campus-Exatlon, mai ales pentru că copiii au fost fascinați de acest joc, pentru noi a fost un joc de competiție între clase, prin diferite probe asemănătoare celor vizionate.

Așa cum în fiecare an obișnuim, una din zile a fost rezervată ieșirii la pădure, moment de întâlnire cu natura, moment de mișcare și distracție, comuniune și bucurie, o zi specială foarte apreciată de toți copii prin participare și intensitate.

Am încheiat acest campus cu Sfânta Liturghie după care a fost spectacolul copiilor, moment la care au putut participa și părinții, să vadă și ei astfel câteva frânturi ale acestui campus. În cadrul acestui spectacol, fiecare clasă a pregătit câte un moment artistic, iar câțiva copii s-au distins prin alte surprize plăcute.

Album Foto:

Distribuie cu: