Loading...

Luizi-Călugăra: Administrarea sacramentului Mirului

Întreaga comunitate aflată în straie de sărbătoare, biserica frumos pregătită, copiii nerăbdători, toate au fost ingredientele unei celebrări deosebite.

Luizi-Călugăra: Administrarea sacramentului Mirului în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”.

Distribuie cu:

Sâmbătă, 10 iunie 2017, sub impulsul solemnității Coborârii Duhului Sfânt – Rusaliile, solemnitate celebrată de curând în întreaga Biserică, și a revărsării lui, sub forma limbilor de foc, asupra apostolilor aflați în Cenacol împreună cu Maica Preasfântă, în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra s-a simțit din plin acest suflu vital al Duhului Sfânt. Acest lucru a fost încurajat de cei 153 de copii și tineri care l-au primit în viața lor pe Duhul Sfânt prin celebrarea sacramentului Mirului.

După multe și dificile pregătiri, îmbrăcați așa cum frumos se păstrează în comunitatea noastră costumele populare, iată că a sosit și ziua mult așteptată. Așa am putut împreună cu numeroși preoți veniți la ceas de sărbătoare să îl întâmpinăm pe Episcopul Auxiliar al Diecezei de Iași, E.S. Aurel Percă, iar îndemnul a fost unul sugestiv: „Excelența Voastră! Întreaga comunitate, cât şi noi copiii şi tinerii care aşteptăm să primim sacramentul Sfântului Mir, vă spunem din inimă: Bine aţi venit în mijlocul nostru! Vă întâmpinăm cu pâinea şi sarea, semne ale ospitalităţii noastre şi vă rugăm să fiţi alături de noi dăruindu-ni-l pe Duhul Sfânt cu darurile sale”!

Întreaga comunitate aflată în straie de sărbătoare, biserica frumos pregătită, copiii nerăbdători, toate au fost ingredientele unei celebrări deosebite. Așa s-a și întâmplat cu Sfânta Liturghie celebrată de PS Aurel Percă și cu îndemnul din partea parohului de bun venit adresat Preasfințitului precum și prin câteva catrene din partea copiilor pentru urarea de bun venit.

După acest moment, parohul comunității, pr. Iosif Beșleagă, a confirmat în fața episcopului pregătirea copiilor urmând apoi mărturisirea credinței și lepădarea de satana, moment în care, cu lumânarea aprinsă și cu tonul grav al vocii, fiecare a putut să-și reînnoiască, astfel, făgăduințele de la Botez.

Într-un climat de tăcere și emoție, fiecare copil a putut primi pecetea darului Duhului Sfânt și ungerea cu Sfânta Crismă. La acest moment special din viața lor le-au stat aproape nașii care i-au însoțit și care de acum își iau obligația ca prin cuvânt și exemplu să le fie pildă fiilor spirituali.

Întreaga celebrare a continuat sub acest impuls de sărbătoare, iar la sfârșit, în numele tuturor celor care au primit sacramentul Mirului, în numele părinților și nașilor și a întregii comunității, pr. paroh Iosif Beșleagă a mulțumit E.S. Aurel Percă pentru bucuria pe care a făcut-o comunității noastre prin Duhul Sfânt, pe care l-a invocat asupra copiilor.

Album Foto:

Distribuie cu: