Loading...

Lourdes: Experiență estivă

În vara acestui an, 2019, un număr de 17 frați, din formarea inițială și permanentă, au făcut o experiență de viață fraternă și de slujire în conventul „Sfântul Maximilian Kolbe” din Lourdes, Franța.

Franța: Experiență estivă de slujire la Lourdes

Distribuie cu:

Frații au venit din țări, precum, Italia, România, Croația, Brazilia, Zambia, Perù și Spania. Comunitatea conventuală din Lourdes a primit cu bucurie diversitatea culturală și unitatea carismatică a grupului.

Pe lângă ritmul firesc al vieții fraterne, al rugăciunii și al meselor, frații au slujit în sanctuar: la grotă, la bazine, pe calea sfintei Bernadeta, animând Calea Crucii, primind penitenții în capela confesiunilor, purtând relicvele sfintei Bernadeta în procesiune. Pe lângă aceste activitîi, tinerii frați i-au primit pe pelerini în Centrul misionar „Mission de l’Immaculée”, experimentând dimensiunea misionară a ascultării și a catehizării. În aceste luni estive Centrul a găzduit peste 6000 de persoane.

Slujirile oferite în sanctuar au permis tinerilor frați să întâlnească și să colaboreze cu alți tineri seminariști și voluntari, creând astfel frumoase relații de prietenie. Comunitatea a propus, de altfel, întâlniri formative de mărturie pentru a cunoaște mai bine contextul social și eclezial francez. În acest sens au fost invitați: episcopul de Tarbes-Lourdes, mons. Nicolas Jean René Brouwet, Rectorul Sanctuarului, diferite familii și persoane care trăiesc carisma primirii, comunitatea Cenaclului etc.

Lourdes, pentru rodnicia spirituală, permite o creștere umană, spirituală și franciscană. Cu certitudine acest fapt face să se înrădăcineze mai bine în formare spiritualitatea mariană și kolbiană.

Comunitatea din Lourdes și Custodia provincială „Sfântul Bonaventura” din Franța și Belgia aduce recunoștință formatorilor și Miniștrilor provinciali, care au permis ca tinerii frați să facă o asemenea experiență de slujire și misiune, rodnică lor, dar și Conventului din Lourdes și Custodiei.

Frații din Conventul de Lourdes

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: