Loading...

Livorno: Martin Benedict

Miercuri, 22 noiembrie 2017, începând cu ora 17.30, în Sala „Sfânta Lucia” din cadrul parohiei „Sfânta Lucia” (via Sarti Urano, 89) din Livorno, Italia, va avea loc evenimentul „Martin Benedict, medicul celor din urmă și franciscan tăcut. Un model de mărturie pentru dezvoltarea Serra în Estul Europei”.

Eveniment la Livorno despre Martin Benedict

Distribuie cu:

Evenimentul va fi moderat de dr. Giulia Sarti, redactor la ziarul „La Settimana di Livorno”, cu participarea lui Massimo Signorini, fiind organizat de Serra Club din Livorno și Cooperatori Paolini. Serra este o mișcare internațională laică în serviciul Bisericii Catolice, luând naștere în iarna anului 1934-1935. Fondatorii, în număr de patru, sunt catolici din Seattle (Washington, SUA) , ei întâlnindu-se atunci pentru a discuta și reflecta asupra problemelor religioase ale timpului. Obiectivele și scopul acesteia sunt: încurajarea și susținerea vocațiilor la preoția ministerială a Bisericii Catolice, iar o îndatorire specială a slujirii lor fiind și susținerea preoților în slujirea lor sacră; încurajarea și valorizarea vocațiilor la viața consacrată în Biserica Catolică; ajutarea membrilor lor să recunoască și să răspundă, fiecare în starea de viață proprie, la chemarea la sfințenie a lui Dumnezeu în Isus Cristos prin Duhul Sfânt. Primul club din România a apărut în 1998.

Asociația Cooperatori Paolini a fost fondată de preotul Giacomo Alberione în 1917, răspândindu-se în întreaga lume. Asociația este formată din laici angajați, care cred în valoarea și idealul carismei pauliene și, rămânând în propria stare de viață, sunt uniți în duh și opere cu întreaga Familie Paulină. Trăiesc apostolatul în toate expresiile sale: cateheze, editare, difuzare a presei, activități în radiodifuziune și televiziune; construirea de biblioteci parohiale și scolastice; organizarea centrelor de difuzare a presei și audiovizual; promovarea zilelor dedicate Evangheliei și Bibliei.

În cadrul evenimentului vor adresa un cuvânt de salut pr. prof. Piotr Kownacki, Director al Centrului de Documentare și Mișcare Ecumenică Italiană, dr. Giacomo Sargenti, Președintele Serra Club din Livorno, dr. Monica Leonetti Cuzzocrea, Responsabilă  Cooperatori Paolini din Livorno, după care vor avea intervenții E.S. mons. Simone Giusti, Episcop de Livorno, E.S. Liviu-Petru Zăpîrțan, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Pr. Eusebio Bejan, Vicepostulator al Cauzei Martin Benedict, Pr. Silvestru Bejan, Director al Centrului Franciscan Internațional de Dialog de la Assisi, cu o reflecție concluzivă de dr. Guido Guastalla, Directorul Editurii Salomone Belforte.

Pentru alte informații legate de eveniment puteți scrie la adresa de e-mail: sargens@alice.it.

Intrarea este liberă!

Album Foto:

Distribuie cu: