Loading...

Liban: Vizită canonică

Din ziua de 3 până pe 10 martie 2018, Asistentul general FIMP, fr. Joaquín Agesta a efectuat vizita canonică în cele două fraternități din Liban aparținând Custodiei de Orient și Țara Sfântă, din cadrul Provinciei „Sfântul Iosif, soțul Sf. Fc. Maria” din România.

Vizită canonică în Liban

Distribuie cu:

În Liban, Custodia are două case: una la Beirut (Sin El Fil) și o alta la Zahlè, aceasta din urmă fiind o casă  destinată primirii vocaționale și Postulandatului Custodiei. În aceste două fraternități slujesc nouă frați: cinci în conventul-parohie „Sfântul Anton” din Beirut și patru la  Zahlè, unde se desfășoară diferite activități în cadrul formării terțiarilor (OFS), dar și activități caritative față de cei săraci și, îndeosebi, față de refugiații sirieni, precum și activități de animare vocațională și pastorația tinerilor. De aceste convente aparțin alți doi confrați, unul aflat la Ierusalim pentru studiul Sfintei Scripturi, și un altul în SUA pentru studiul patristicii.

În fraternitatea din Zahlè, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Beirut, unde frații sunt prezenți de mai bine de 10 ani, se află în construcție biserica din cadrul conventului; la doi kilometri și jumătate distanță de această casă, frați au în grijă un schit dedicat Sfintei Clara, unde se organizează periodic pelerinaje și reuniuni ale credincioșilor care participă la celebrările pascale și cele franciscane (procesiunea din Duminica Floriilor, Vinerea Mare și Porțiuncula).

Custodia se pregătește pentru următorul Capitul custodial ordinar, ce se va celebra în a doua săptămână din Timpul Paștelui.

 [ *** ]

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: