Loading...

Liban: Misionari ai bucuriei

Misionari ai bucuriei, sub măreția cedrilor, pe urmele sfinților libanezi și în taberele de refugiați

Misionari ai bucuriei

Distribuie cu:

Într-adevăr… un Crăciun special care ne-a dăruit momente de neuitat! Este vorba de Crăciunul trăit în Liban de frații studenți Mihai Oprea și Marian Vătămănelu, împreună cu pr. Marius-Petru Bîlha, primiți și  găzduiți cu bucurie de frații noștri din Beirut și Zahle.

Trei din momentele trăite au marcat în mod profund experienţa noastră în Liban și i-au dat un ton aparte de înălțare sufletească și bucurie împărtășită: plimbarea contemplativă prin pădurea „cedrilor lui Dumnezeu”, pelerinajul pe urmele sfinților Charbel, Hardini, Rafqa şi a fer. Estephan, și vizita binecuvântată în câteva tabere de refugiați sirieni musulmani.

Să cântăm laudă și preamărire lui Dumnezeu în templul de cedri „plantați de El” (Ps 104,16)!… La aceasta ne-a îndemnat inima în clipele în care străbăteam pădurea de cedri: a fost un moment de intensă comuniune spirituală cu Dumnezeu care, în tot ce a creat, ne vorbește despre măreția și splendoarea sa și ne umple inimile de dorul de cer și de sfințenie. Această sfinţenie am savurat-o mergând pe urmele sfinților libanezi, a Sf. Charbel, foarte iubit și venerat de popor. El ne-a lăsat acest mesaj plin de înțelepciune: „Iubirea este unica comoară pe care puteți s-o acumulați pe pământ și s-o duceți cu voi pe cealaltă lume”.

Nu vom putea uita chipurile zâmbitoare și luminoase ale copiilor musulmani și primirea călduroasă și prietenească a fraților musulmani din taberele de refugiați sirieni. Însoțindu-l pe Moș Crăciun, am putut împărtăși bucuria de a dărui, dar și de a primi, bucurie cu atât mai intensă și autentică cu cât amprenta suferinței și a sărăciei este mai vizibilă.

Sf. Charbel spunea că „fiecare om care trăiește în afara iubirii se află în afara lui Dumnezeu, în afara universului și în afara vieții”. În urma acestei experiențe, putem spune că, dăruind iubire și bucurie, dincolo de apartenența religioasă sau etnică, îl dăruim pe Dumnezeu și ne prindem în hora vieții și a comuniunii divine. Să fim atenți la ritmul lui Dumnezeu, pentru a învăța pașii acestei hore!

Album Foto:

Distribuie cu: