Loading...

L’Aquila: Zi de reculegere

În ziua de 10 decembrie 2018, comunitatea fraților din L’Aquila „S. Pio X” a organizat o zi de reculegere de Advent împreună cu comunitatea „S. Francesco” de la Tagliacozzo a Provinciei de Abruzzo și Molise.

Zi de reculegere

Distribuie cu:

Într-o atmosferă de liniște și pace s-a expus meditația reculegerii, având ca suport evangheliei zilei, anume episodul vindecării paraliticului (Lc 5,17-26). Fratele Carmine Terenzio, după citirea Evangheliei, a scos în evidență multe aspecte din viața de creștin, dar mai ales din viața fraternă. O listă întreagă de cuvinte asupra cărora am putea medita zilnic, cum ar fi: vindecare, iertare, vizită, astăzi, murmurare, paralizie, fraternitate, credință… „Și iată, câțiva bărbați care purtau pe un pat un om care era paralizat căutau să-l aducă și să-l pună înaintea lui!” (Lc 5,18).

Acel grup de bărbați duce paraliticul în fața Isus; acel grup de oameni putem fi fiecare dintre noi. „Om” poate fi numit acela care are capacitatea să simtă greutățile și dificultățile altora. Ca frați suntem invitați să fim acei „oameni”. Trebuie să ne simțim noi frați, nu să ne spună alții.

Isus îl vindeca pe acel paralitic, îi iartă păcatele. Această iertare este o deschidere pentru viitor, este darul noii vieți, este putere, este un nou început… „Îți zic: ridică-te, ia-ți patul și du-te la casa ta!” (Lc 5,25). Paraliticul vindecat, păcătosul convertit este un frate adevărat. 

În fraternitate este ceva care doar tu poți să dăruiești. Suntem chemați „acasă” pentru a dărui ceea ce avem. Fiecare dintre noi este un dar pentru celălalt. 

După meditație a urmat un timp de tăcere și reculegere personală urmat de Ora Medie.

Prin mijlocirea Sfântului Părinte Francisc, să-i cerem Pruncului Isus să ne ajute să prețuim darurile de lângă noi.

Album Foto:

Distribuie cu: