Loading...

La Galați, copiii anunță intrarea în post

Cine a spus că astăzi copiii nu știu decât „să stea” pe telefon sau pe tabletă, a greșit. Lumea copiilor este, uneori, mare cât o mică jucărie de pluș sau o bomboană, pentru că ei asociază imediat bucuria chiar și cu cel mai mic cadou; ei știu să transforme un zâmbet pe care îl primesc în fericire.

Eveniment la Galați

Distribuie cu:

Nu putem fi crispați pe lângă ei, nu putem să schițăm gesturi „politice”: ei pot deveni foarte generoși atunci când primesc chiar și foarte puțin. De aceea, trebuie să le oferim, înainte de toate, timp pentru a sta și a comunica cu ei, și a intra, măcar puțin, în lumea lor. Atunci, vom vedea că pot lăsa deoparte telefonul sau tableta.

Am observat acest lucru de multe ori, dar și astăzi, (10 februarie 2018) când copiii comunității noastre de la gurile Dunării, de la Galați (din parohia catolică, „Sf. Ioan Botezătorul”) s-au adunat pentru un scurt program de joacă înainte de a intra în postul Paștelui. Copiii de aici, ca toți copiii, știu să și danseze, să fie comunicativi; au și multe alte talente pe care încercăm să le descoperim, puțin câte puțin. Ei sunt viitorul, iar acum tot ei sunt lumea în miniatură; câtă vreme mai sunt copii ca ei, lumea, cu toate dificultățile ei, pare încă perfectă, mai poate încă visa.

Le mulțumim lor și familiilor lor că ne sunt aproape, că ne învață să nu renunțăm să ne transformăm, așa cum natura pare să se schimbe deja afară, anunțându-ne că va veni și va rămâne cu noi, poate cât de curând, soarele și primăvara.

Distribuie cu: