Loading...

Iunie antoniană și cele 13 marți

A XIV-a ediție a festivalului dedicat sfântului Anton din Padova va avea loc anul acesta mai ales „on air”, media și interactiv: transportul relicvelor cu elicopterul, noul site web dedicat zilei de 13 Iunie, diferite inițiative și manifestări promovate pe rețelele de socializare franciscane și transmisiile în direct de către televiziunile regiunii „Veneto” din Italia.

Iunie antoniană și cele 13 marți 2020

Distribuie cu:

Programul „Iunie antoniană și tredicina (cele 13 marți) 2020”, definitivat încă din februarie, cuprinde o lună de evenimente și celebrări religioase în cinstea celui mai iubit Sfânt din lume. Din nefericire și festivalul antonian a fost afectat de pandemia de Covid-19 care a „revoluționat” în ultimele luni stilul nostru de viață, obiceiurile, valorile și, nu în ultimul rând, modul de trăire al credinței.  

„Revoluționată” a fost acum 800 de ani și viața lui Fernando, un tânăr canonic augustinian portughez, care în 1220, după ce i-a întâlnit pe urmașii lui Francisc din Assisi, a decis să îmbrace haina franciscană, să-și schimbe numele primit la Botez, să abandoneze activitatea și siguranța abației din „Santa Cruz” și să-și pună întreaga ființă în slujba noii sale chemări.

O „repornire”, desigur nu doar spirituală cea a sfântului Anton, ce a comportat o schimbare radicală a vieții sale, așa cum și pandemia ne-a schimbat nouă viața.

„Iunie antoniană și cele treisprezece marți 2020” sunt inspirate de aniversarea a 800 de ani de la primirea vocației franciscane de către sfântul Anton, inițiativă ce a fost prezentată presei, luni, 25 mai.

Începând cu 31 mai până pe 21 iunie, cele treisprezece marți, sărbătoarea Sfântului, celelalte evenimente care vor avea loc în Bazilică și care se vor încheia cu concertul „Solstițiu în muzică în cinstea sfântului Anton” susținut de soliști din Veneto vor fi transmise în direct streaming web, pe rețelele de socializare și de TV. Se va putea merge și în Bazilică și la mormântul Sfântului, respectând regulile de siguranță sanitară și distanța fizică.

În solemnitatea sfântului Anton, zborul relicvelor cu elicopterul cu care va fi binecuvântat Padova, „orașul sfântului”, va înlocui din motive sanitare tradiționala procesiune care în fiecare an aduna la Padova zeci de mii de cinstitori ai Sfântului.

Imaginea aleasă pentru a XIV-a ediție reprezintă momentul în care sfântul Anton primește haina franciscană, simbol al noii sale chemări, de la care în acest an se împlinesc 800 de ani.

Pentru alte informații:
www.santantonio.org;
www.13giugno.org
www.padovanet.it;
Facebook: Giugno Antoniano

* * *

Material apărut pe https://areastampa.messaggerosantantonio.it

Album Foto:

Distribuie cu: