Loading...

Istanbul: Hirotonire preoțească în bazilica Sfântul Anton de Padova

Sâmbătă, 17 iunie 2017, în bazilica „Sfântul Anton de Padova” din Istanbul (Turcia), fr. Andrew Hochstedler OFMConv a fost hirotonit preot.

Istanbul: Hirotonire preoțească în bazilica Sfântul Anton de Padova.

Distribuie cu:

Pentru acest eveniment special s-au reunit frații Custodiei provinciale de Orient și Țara Sfântă a Fraților Minori Conventuali, alți frați din Italia, Croația, Franța, Statele Unite ale Americii, preoți de la Vicariatul Apostolic din Istanbul împreună cu episcopul Euben Tierrablanca OFM, rude și prieteni ai fratelui Andrew.

Celebrarea euharistică a fost prezidată de către mons. Cesar Essayan OFMConv., episcop de Beirut, care în calitate de frate și custode al Custodiei de Orient l-a însoțit pe neo-prezbiter în drumul său vocațional până în acest moment, când l-a hirotonit întru preoție.

Pentru o bună pregătire lăuntrică, înainte de Sfânta Liturghie, toți oaspeții și turiștii aflați în bazilică în număr mare, deopotrivă, cu iubitorii de muzică au avut posibilitatea să se bucure de concertul oferit de către organistul Eduard Antal, cel care le-a insuflat celor prezenți bucuria și i-a pregătit pentru celebrare care avea să urmeze.

La începutul Sfintei Liturghii, fr. Martin Kmetec, Vicar al Custodiei, i-a salutat pe cei prezenți, mulțumind Domnului pentru darul făcut Custodiei prin fr. Andrew, hirotonit preot în bazilica „Sfântului Anton de Padova” din Istanbul. În același timp a ținut să sublinieze că nu știe dacă în această bazilică a mai fost hirotonit vreodată un preot.

La predică, mons. Cesar Essayan a amintit de mesajul papei Francisc, din 10 iunie 2017, unde afirma că viața nu poate supraviețui dacă nu grație generozității unei alte vieți. De altfel, amintind de sfântul Maximilian Maria Kolbe cel care și-a dat viața pentru a salva o alta la Auschwitz în anul 1941, episcopul de Beirut l-a invitat pe fr. Andrew să urmeze exemplul acestui sfânt. A fi preot reprezintă un har al Domnului, dar în același timp, harul se transformă în dar pentru ceilalți.

Fr. Andrew Hochstedler s-a născut la 20 iulie 1983, în Istanbul, dintr-o familie protestantă. După trei ani de activitate jurnalistică, în 2008, începe un drum vocațional în conventul „Sfântul Anton de Padova” din Istanbul, ca mai apoi să intre în Postulandatul din Brescia (Italia). A studiat filosofia la Institutul Teologic din Assisi, iar teologia la Universitatea Seraphicum din Roma. Profesiunea solemnă de intrare în Ordinul Fraților Minori Conventuali a avut loc în bazilica „Sfântul Anton de Padova” din Istanbul la data de 13 septembrie 2014. Fr. Andrew a fost sfințit diacon în parohia „Sfântul Anton” din Beirut pe data de 4 decembrie 2016.

Album Foto:

Distribuie cu: