Loading...

Istanbul: Capitul Ordinar – II

În perioada 2-6 iulie 2018 la Istanbul (Turcia), frații Custodiei provinciale de Orient și Țara Sfântă au celebrat cea de-a doua parte a Capitulului custodial ordinar.

Capitul custodial ordinar - II

Distribuie cu:

Custodele provincial de Orient și Țara Sfântă, fr. Anton Bulai a prezidat acest moment fratern. De asemenea, au fost prezenți Asistentul general FIMP (Federația Intermediteraneană a Miniștrilor Provinciali), fr. Juaquin Aguesta Cuevas, și Ministrul provincial al Provinciei „Sfântul Iosif” din România, fr. Teofil Petrișor.

Fratele Maurizio di Paolo, Procuratorul general al Ordinului, s-a alăturat fraților din Turcia și Liban susținând introducerea spirituală.

În timpul Capitulului, fr. Dominique Mathieu, care nu a putut fi prezent în prima parte, a fost ales membru în Definitoriul custodial, făcând jurământul de a sluji în acest oficiu.

Tot în cadrul Capitulului au fost luate decizii importante pentru Custodie: au fost aprobate Statutele custodiale, activitățile pastorale și caritative, gestionarea patrimoniului imobiliar, animarea vocațională și formarea.

La celebrarea Sfintei Liturghii din ultima zi au fost amintiți frații răposați, în particular fr. Alfons Sammut din Provincia „Sf. Apostol Paul” din Malta, care a slujit pentru mulți ani în Turcia și care în ziua de 20 iunie 2018 s-a reîntors în casa Tatălui. La aceeași Sfântă Liturghie, noii guardiani au făcut jurământul: fr. Martin Kmetec pentru comunitatea Büyükdere (Istanbul – Turcia), fr. Iulian Pișta pentru Beyoĝlu (Istanbul – Turcia), fr. Felician Tamaș pentru Sin-el-Fil (Beirut – Liban) și, în sfârșit, fr. Iosif Florin Petrila pentru conventul din Zahle (Liban).

Album Foto:

Distribuie cu: