Loading...

Invitație la sfințire de capelă

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, la ora 10.30, invităm cu bucurie pe preoți și pe credincioși să ia parte la evenimentul sfințirii noii capele „Fericita Veronica Antal”, în cadrul Sfintei Liturghii, prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop emerit al Diecezei de Iași, la locul martiriului fericitei Veronica, împreună cu pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial al Provinciei Ordinului Fraților Minori Conventuali din România.

Invitație la sfințirea capelei „Fericita Veronica Antal”

Distribuie cu:

Programul zilei va începe la ora 9.00 cu primirea pelerinilor și procesiunea de la biserica parohială la locul martiriului, urmat de celebrarea Sfintei Liturghii, la ora 10.30, în cadrul căreia se va sfinți Capela „Fericita Veronica Antal”.

Capela este ridicată în locul în care tânăra fecioară martiră Fericita Veronica Antal (1935-1958), din Nisiporești, din dragoste și fidelitate față de Cristos, a luptat până la vărsarea sângelui și sacrificiul suprem al vieții pentru păstrarea sfintei curății, fiind ucisă din ură față de credință, în seara zilei de 24 august 1958.

În anul Domnului 2021, la trei ani de la beatificarea Fericitei Veronica Antal, a fost edificat acest sfânt așezământ de rugăciune, spre slava lui Dumnezeu și cinstirea veșnică a biruinței martiriului ei.

Vă așteptăm cu bucurie!

Album Foto:

Distribuie cu: