Loading...

Invitație la profesiune solemnă

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, în Capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, doi frați franciscani vor profesa voturile religioase pe viață. Ritualul profesării voturilor solemne va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30 și va fi prezidată de către Ministrul provincial, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu.

Roman: Invitație la profesiune solemnă

Distribuie cu:

Așa cum prevăd Constituțiunile Ordinului nostru (II, 4 §1), prin profesiunea voturile de ascultare, sărăcie și curăție, frații: a) se consacră lui Dumnezeu în mod special, direct și total; b) se conformează tot mai mult modului de viață al Domnului Cristos și se unesc în chip special cu Biserica și cu misiunea ei salvifică; c) exprimând astfel în mod deplin consacrarea de la Botez, ei se aprind tot mai mult de focul carității, progresează în viață ca niște călători și penitenți și renunță de bunăvoie la bunurile ce îi atrag mai mult în această lume.

Într-adevăr, după un parcurs formativ intens, în care cei doi frați, călăuziți și povățuiți de către formatori, au experimentat viața și spiritualitatea franciscană, se vor consacra pe deplin lui Dumnezeu profesând pe viață voturile evanghelice, după exemplul Seraficului Părinte Francisc. Momentul profesiunii solemne a fost precedat de o pregătire proximă, potrivit cu normele statutelor și considerat al doilea noviciat.

Frații ce vor profesa voturile evanghelice pe viață sunt fr. Sergiu-Lucian Cimpoeșu și fr. Răzvan-Emanuel Petruț.

Întrucât profesarea pe viață a voturilor evanghelice reprezintă un moment unic și deosebit din viața Provinciei Fraților Minori Conventuali și a celor doi frați franciscani vă invităm să luați parte la acest eveniment.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: