Loading...

Invitație la o nouă conferință

Joi, 30 ianuarie 2020, începând cu ora 18.00, în sala de conferințe a hotelului Roman, Academia „Petru Tocănel”, din cadrul Institutului Teolofic Romano-Catolic Franciscan, organizează o nouă conferință cu titlul „Pentru mine, binele ești tu”. Întâlnirea va fi moderată de pr. prof. Lucian Horlescu, invitatul serii fiind prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România.

Conferință organizată de Academia „Petru Tocănel”

Distribuie cu:

Momentul istoric actual poate fi caracterizat printr-o criză profundă care are ca rezultat o neîncredere generală de a accepta prezentul și de a privi spre viitor.

Natura omului și realitatea în sine pune în evidență importanța relației, a unei întâlniri continue cu realitatea, ca necesitate fundamentală pentru a descoperi adevărul despre sine și despre lume.

Familia, copiii, prietenii, colegii, săracul întâlnit ocazional pe stradă: sunt provocări cu care „ne întâlnim” zilnic. Adesea, înlocuirea relațiilor „obositoare” și a „contactelor” în carne și sânge, cu medii mai confortabile, automate și mereu disponibile – dar în ultima vreme absente – mediile virtuale pot genera o solitudine profundă, dar și iluzia de autonomie, a unei ultime și extreme libertăți, fără alte legături de care să depindă.

Omul are nevoie de celălalt, pentru a împărtăși dorințele, planurile, eforturile, sacrificiile, temerile, durerile: „a împărtăși” este motivul pentru care există. Comunitatea este creată și se formează exact pentru aceasta.

Vă așteptăm cu drag!

Intrarea este liberă.

Album Foto:

Distribuie cu: