Loading...

Invitație la comemorarea pr. Anton Bișoc

Duminică, 20 septembrie 2020, începând cu ora 11:00, în Parohia Romano-Catolică „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești (IS), se va celebra o Sfântă Liturghie pontificală la care – împreună cu Preasfințitul Petru Gherghel – vom comemora 60 de ani de la moartea martirică a pr. Anton Bișoc, decedat la domiciliul obligatoriu din localitatea Fundata, județul Ialomița, în ziua de 15 iulie 1960.

Invitație la comemorarea pr. Anton Bișoc, la 60 de ani de la moartea martirică

Distribuie cu:

Cu această ocazie va fi lansată și cartea scrisă de pr. dr. Fabian Doboș: „PĂRINTELE ANTON BENEDICT BIŞOC, OFMConv. Preot, profesor, provincial şi martir”, publicată la Editura Sapientia, Iași, 2020.

Auzind de moartea acestui vrednic frate franciscan conventual și slujitor al tainelor cerești, mons. Ioan Duma, în scrisoarea trimisă Ministrului general al Ordinului scria: „Noi suntem bine, dar foarte îndurerați, din cauză că l-am pierdut pe cel mai doct și sfânt preot din România, pe preaiubitul nostru confrate, pe PreaCucernicul Părinte Anton Bișoc, fost profesor emerit de teologie morală la Roma, fost Ministru provincial al Provinciei din Moldova, mort la Fundata în ziua de 15 iulie 1960, în adevărată faimă de sfințenie. Iubitul nostru Părinte a fost  o perfectă imagine a Sf. Francisc, așa cum Seraficul Patriarh a fost o perfectă imagine a lui Isus cel Răstignit”.

„Quoniam filii sanctorum sumus, et vitam illam expectamus, quam Deus daturus est his qui fidem suam numquam mutant ab eo” (Tob 2,18)

 

Pr. Pătrașcu Damian Gheorghe,
Ministru provincial

Album Foto:

Distribuie cu: