Loading...

Întâlnirea profesorilor diecezani de la Iaşi şi franciscani de la Roman

Distribuie cu:

În ziua de 14 mai 2016, sărbătoarea Sf. Apostol Matia, la sediul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman a avut loc întâlnirea dintre părinții profesori ai celor două Institute, aflată deja la a VI-a ediție. După primirea colegilor noștri ieșeni, și salutul de bun venit al Pr. Damian Pătrașcu, rectorul Institutului Teologic din Roman, am celebrat Sfânta Liturghie împreună cu seminariștii, celebrant principal fiind Mons. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic de la Iași. În predica ținută, Pr. prof. Iacobuț Daniel, inspirându-se din lecturile biblice ne-a invitat să reflectăm la figura acestui mare apostol care a răspuns cu mult entuziasm la chemarea Domnului, dar și să privim cu realism și seninătate la dificultățile prin care trecem, și să le încredințăm lui Isus Păstorul cel Bun, care nu ne cheamă pentru vreun merit personal, ci numai din prea marea lui bunătate și milostivire, preotul trebuind să vorbească totdeauna numai în numele Mântuitorului.

După Sf. Liturghie, părinții profesori au continuat întâlnirea deplasându-se Fundația „Sf. Anton”, loc mirific și plin de verdeață, unde au încins un meci de fotbal, încheiat, spre bucuria tuturor la egalitate de scor. Obosiți după atâta trudă sportivă, aceștia s-au desfătat cu un prânz pregătit cu multă grijă și dragoste, cireașa de pe tort fiind gulașul gătit de maestrul Pr. Francisc Lucian Ghervase.

Mulțumim Domnului pentru vremea bună cu care ne-a binecuvântat, și pentru toate momentele de comuniune și prietenie trăite în această zi minunată.

 

A consemnat,
Pr. Pătrașcu Damian

Distribuie cu: