Loading...

Întâlnirea fraților români din Italia

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2017, aproximativ 50 de frați ai provinciei „Sf. Iosif” din România, care activează pe teritoriul Italiei, s-au întâlnit la Colegiul Internațional „Seraphicum” din Roma.

Frații Provinciei reuniți la Roma

Distribuie cu:

Frații au răspuns în număr mare invitației fr. Sorin-Adrian Giurgi, Vicar provincial, care s-a ocupat de organizarea acestor zile. Scopul acestei întâlniri a avut, în primul rând, un caracter formativ care s-a îmbinat armonios cu frumoase momente fraterne și recreative, caracterizate de mărturii ale activității pastorale și ale vieții fraterne, dar și posibilitatea de a fi împreună cu ocazia Zilei Naționale a României.

Miercuri, 29 noiembrie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii prezidată pe Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, frații prezenți au reînnoit profesiunea religioasă, și au sărbătorit memoria Tuturor Sfinților Ordinului Franciscan. A urmat un moment de fraternitate caracterizat de bucuria reîntâlnirii.

A doua zi, frații au mers la Bazilica „San Pietro” din Vatican, pentru a vizita Scavi di San Pietro. Înainte de vizită, frații l-au întâlnit pe cardinalul Angelo Comastri, de la care au primit salutul și binecuvântarea sa.

După amiază, fr. Daniel Fechetă a prezentat o reflecție despre Interculturalitate și Evanghelizare, urmată de discuții și împărtășiri. S-a subliniat ideea conform căreia elementul fundamental al interculturalității este, în primul rând, întâlnirea cu sine însuși, intrarea în noi înșine, ca mai apoi din această întâlnire să derive întâlnirea cu Dumnezeu și cu aproapele.

A urmat Sfânta Liturghie și o frumoasă serată fraternă, prin care s-a anticipat Ziua Națională a României, unde frații au intonat imnul național.

În dimineața primei zile din decembrie, întâlnirea s-a încheiat cu Sfânta Liturghie, iar fiecare frate s-a întors la misiunea sa. Au fost zile caracterizate de bucuria reîntâlnirii, de fraternitate și de dorința reînnoită de a trăi carisma franciscană acolo unde Dumnezeu îl vrea pe fiecare frate în parte.

Album Foto:

Distribuie cu: